Суд арештував журналіста Артема Фурманюка, який брав участь в сутичках під Верховною Радою 31 серпня

Суд арештував журналіста Артема Фурманюка, який брав участь в сутичках під Верховною Радою 31 серпня

2 Вересня 2015
2798

Суд арештував журналіста Артема Фурманюка, який брав участь в сутичках під Верховною Радою 31 серпня

2798
Суд арештував журналіста Артема Фурманюка, який брав участь в сутичках під Верховною Радою 31 серпня
Суд арештував журналіста Артема Фурманюка, який брав участь в сутичках під Верховною Радою 31 серпня

Сьогодні, 2 вересня, Печерський районний суд Києва виніс рішення про арешт одного з підозрюваних у заворушеннях під будівлею Верховної Ради 31 серпня журналіста, активіста Артема Фурманюка. Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-секретаря прокуратури Києва Надію Максимець.

 

«Суд задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу одному з підозрюваних у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів», - повідомила пані Максимець.

 

Вона нагадала, що підозрюваному інкримінується скоєння злочину за ст. 294 і 345 Кримінального кодексу України.

 

Нагадаємо, 31 серпня донецький активіст і журналіст Артем Фурманюк був затриманий за підозрою в участі в порушеннях громадського порядку 31 серпня, унаслідок яких загинули троє бійців Національної гвардії. МВС повідомило, що його затримано на три доби в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

 

Артем Фурманюк підозрювався у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ст. 293 Кримінального кодексу України (групове порушення громадського порядку).

 

За даними «Обозревателя», Артема Фурманюка бачили під Верховною Радою 31 серпня, починаючи з 11.00. Він був серед тих, хто протестував проти «особливого статусу» Донбасу. У нього брали інтерв'ю представники одного з телеканалів. На фотографії Reuters, яку наводять «Новости Донбасса», чоловік з дубинкою схожий на пана Фурманюка.

 

Як розповіли «Обозревателю» очевидці, Артема Фурманюка затримали близько 16:00 на Хрещатику. Офіційно в міліції цю інформацію виданню не підтвердили, але у Facebook користувач Марина Паронко виклала відеозапис, на якому видно затриманого силовиками на Хрещатику пана Фурманюка.

 

Адвокат Артема Фурманюка Тетяна Іванова заявила «Новостям Донбасса», що не могла потрапити до свого підзахисного близько трьох годин. За її словами, під час затримання пана Фурманюка побили, є підозри на перелом ребер.

 

31 серпня протестувальники під стінами Верховної Ради використали вибухові пакети і бойову гранату, унаслідок чого було поранено кілька десятків міліціонерів, станом на 1 вересня троє бійців Національної гвардії померли в лікарнях.

 

Щонайменше п'ятеро медійників отримали травми різного ступеня тяжкості: Дмитро Большаков («1+1»), Максим Волобоєв та Микола Лебедєв (5 канал), Роман Малко (інформаційне бюро «Правий») й французький фотограф-фрілансер Антуан Делоне.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2798
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду