МВС повідомляє, що французький журналіст постраждав під парламентом у Києві від осколків

МВС повідомляє, що французький журналіст постраждав під парламентом у Києві від осколків

1 Вересня 2015
2391

МВС повідомляє, що французький журналіст постраждав під парламентом у Києві від осколків

2391
МВС повідомляє, що французький журналіст постраждав під парламентом у Києві від осколків
МВС повідомляє, що французький журналіст постраждав під парламентом у Києві від осколків

Французький журналіст-фрілансер Антуан Делоне отримав поранення у сутичках біля Верховної Ради 31 серпня від осколків вибухового пристрою, а не від бруківки. Про це «Радіо Свобода» повідомив директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко.

 

«Француз - один з 140 потерпілих, не можна виокремлювати цей напад. За даними МВС, він постраждав не від каміння, а від осколків», - зазначив Артем Шевченко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», під час протистоянь біля Верховної Ради України у Києві 31 серпня каменем був поранений у голову французький журналіст. Про це спочатку повідомив у Facebook народний депутат України Олексій Гончаренко«Надавши йому першу допомогу, ми передали його в швидку. 17-а київська лікарня переповнена», - написав нардеп. Імені постраждалого журналіста Олексій Гончаренко не назвав.

 

«Детектор медіа» з'ясувала, що йдеться про Антуана Делоне (Antoine Delaunay) - французького фотографа-фрілансера, який нині висвітлює події в Україні. У своєму Twitter пан Делоне повідомив, що йому в обличчя влучив камінь. «Спізнився на київський протест і отримав каменем в обличчя через 10 хвилин. Люди зробили більше фотографій мене, ніж я - кадрів з протестів», - написав він.

 

Колега Антуана Делоне Поль Ґоґо у Twitter підтвердив, що йдеться про Антуана Делоне на фотографіях пораненого, поширених у соцмережах і ЗМІ. Він також написав: «Бруківка летіла над нами, коли мій колега був поранений».

 

З фотографій та відео з місця подій видно, що журналісти працювали на місці протестів під Радою без захисного спорядження - без касок і бронежилетів, без одягу з ідентифікацією «Преса». Поранення, отримані працівниками ЗМІ, спонукали редакції подумати про безпеку своїх працівників. Зокрема, керівництво телеканалу «1+1» у зв'язку з напруженою ситуацією в місті прийняло рішення про посилення безпеки знімальних груп ТСН: журналісти та оператори 31 серпня почали працювати в бронежилетах. На 5-му каналі посилених заходів безпеки не вживали, оскільки градус протистояння в Києві згодом дещо згас.

 

Згодом на брифінгу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що під час сутичок біля будівлі Верховної Ради отримали поранення два французькі журналісти. «Поранення отримали два французькі журналісти одного з телеканалів. Зараз перебувають у лікарні», - зазначив він. Імен поранених журналістів і назв ЗМІ, які вони представляють, пан Аваков не назвав.

 

Пізніше на своїй сторінці у Facebook Арсен Аваков написав про одного пораненого французького представника ЗМІ. «Постраждали журналісти 5-го каналу, каналу "1+1", французький кореспондент», - написав він, перелічуючи тих, хто отримав травми під час сутичок 31 серпня.

 

Подробиці про всіх журналістів, постраждалих у сутичках під Верховною Радою 31 серпня, читайте у матеріалі «Детектор медіа» «Протести в Києві: травмовано щонайменше п'ятьох журналістів (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)».

 

«Детектор медіа»

На фото - травмований Антуан Делоне

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2391
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду