У журналістки NewsOne мітингувальники вирвали мікрофон, переплутавши її з LifeNews

У журналістки NewsOne мітингувальники вирвали мікрофон, переплутавши її з LifeNews

1 Вересня 2015
3881

У журналістки NewsOne мітингувальники вирвали мікрофон, переплутавши її з LifeNews

3881
У журналістки NewsOne мітингувальники вирвали мікрофон, переплутавши її з LifeNews
У журналістки NewsOne мітингувальники вирвали мікрофон, переплутавши її з LifeNews

31 серпня мітингувальники під стінами Верховної Ради відібрали мікрофон у журналістки NewsOne Анастасії Дайнод під час її прямого включення, вважаючи, що вона представляє проросійський канал. Інцидент видно на відеозаписі включення (приблизно на 6:30 хвилині відеозапису).

 

 

 

 

Мітингувальники спершу почали розпитувати журналістку, який канал вона представляє, чому в нього така назва, після цього один з них вирвав мікрофон з рук Анастасії Дайнод. Він запитав у людей довкола: «Це ж проросійська хрінь, LifeNews, правда?».

 

Анастасія Дайнод намагалася переконати мітингувальників, що NewsOne - це український канал, показувала своє посвідчення. Частина людей закликали чоловіка віддати їй мікрофон, але він спершу почав кудись телефонувати з мобільного, щоб дізнатися про канал NewsOne. Зрештою, якийсь чоловік вирвав силою мікрофон з його рук і повернув журналістці.

 

Журналістка звернулася до поліцейських із запитаннями, якими будуть їхні дії щодо людей, які перешкоджали знімальній групі. Поліцейські почали розбиратися. Тоді учасники громадської акції почали кричати, що не хочуть, щоб їх знімали і брали в них інтерв'ю. Чоловік, який відбирав у журналістки мікрофон, закликав поліцейських забрати знімальну групу до Служби безпеки України та розібратися, що це за канал. Представниця патрульної поліції почала розпитувати журналістку, чи це український канал - Анастасія Дайнод розповіла їй про київську адресу каналу, про український домен сайту.

 

Коли поліцейські зі знімальною групою залишали місце подій, їх продовжував переслідувати чоловік, який вирвав мікрофон. Він представився Максом і переконував, що не знає такого українського телеканалу, як NewsOne.

 

Відеозапис включення завершується тим, що поліцейські перевіряють документи журналістки і встановлюють її особу.

 

Нагадаємо, 31 серпня протестувальники під стінами Верховної Ради використали вибухові пакети і бойову гранату, унаслідок чого було поранено кілька десятків міліціонерів, постраждали і журналісти. Поки що було відомо про п'ятьох поранених медійників, у тому числі француза Антуана Делоне.

 

Коли в натовп було кинуто вибуховий пристрій, наслідок вибуху травми дістав оператор ТСН («1+1») Дмитро Большаков, який вів зйомку з місця подій і працював із журналісткою Наталією Нагорною. Він отримав осколкове поранення в ногу. Як згодом повідомили «Детектор медіа» на «1+1», у Дмитра Большакова серйозне поранення гомілки вище п'ятки, осколок зачепив кістку.

 

Також було поранено знімальну групу 5-го каналу - журналіста Максима Волобоєва та оператора Миколу Лебедєва. Як повідомили «Детектор медіа» у прес-службі 5-го, одразу обидва працівники каналу дістали неважкі ушкодження. Максим Волобоєв і Микола Лебедєв продовжили роботу біля парламенту, але їм на підмогу редакція надіслала ще одну знімальну групу на чолі з журналісткою Юлією Божко.

 

Більш серйозні осколкові поранення обох ніг унаслідок вибуху шумової гранати отримав оператор інформаційного бюро «Правий» Роман Малко. «Поранений гранатою у обидві ноги», - повідомивна своїй сторінці у Facebook.

 

Каменем був поранений у голову французький журналіст, повідомив у Facebook народний депутат України Олексій Гончаренко«Надавши йому першу допомогу, ми передали його в швидку. 17-а київська лікарня переповнена», - написав нардеп.

 

Імені постраждалого журналіста Олексій Гончаренко не назвав. «Детектор медіа» з'ясувала, що йдеться про Антуана Делоне (Antoine Delaunay) - французького фотографа-фрілансера, який нині висвітлює події в Україні. У своєму Twitter пан Делоне повідомив, що йому в обличчя влучив камінь. 

 

Представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) з питань свободи засобів масової інформації (ЗМІ) Дуня Міятович висловила стурбованість з приводу інциденту біля парламенту України в Києві, в якому кілька журналістів отримали поранення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3881
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду