В окупованому Севастополі медикам наказали при появі журналістів викликати поліцію

В окупованому Севастополі медикам наказали при появі журналістів викликати поліцію

28 Серпня 2015
3810

В окупованому Севастополі медикам наказали при появі журналістів викликати поліцію

3810
В окупованому Севастополі медикам наказали при появі журналістів викликати поліцію
В окупованому Севастополі медикам наказали при появі журналістів викликати поліцію

В окупованому Росією Севастополі (Крим) департамент охорони здоров'я місцевого «уряду» видав наказ, що забороняє співробітникам медичних установ міста давати коментарі пресі. Про це повідомляє кримськотатарське інформагентство QHA.

 

Наказ «Про заходи із забезпечення безпеки медичних закладів» за підписом директора департаменту Ю. Восканяна з'явився через те, що почастішали випадки «проникнення груп невідомих осіб з відеокамерами в медичні заклади і здійснення ними загроз співробітникам медичних закладів» і з метою «недопущення загроз життєдіяльності медичних закладів».

 

Керівникам медичних закладів наказано «при появі підозрілих осіб, що намагаються проникнути на територію медичного закладу (включаючи ведення відеозйомки без узгодження з головним лікарем або департаментом охорони здоров'я)» негайно повідомляти в УМВС Росії по місту Севастополю, а також «застосовувати усі заходи для недопущення порушення законодавства і безпеки медичного закладу».

 

Як повідомляє місцеве видання «Іскра», раніше в першій міській лікарні Севастополя розповсюдили звернення до губернатора і силових структур, яке повинен був підписати персонал.

 

«Судячи з усього, в управлінні охорони здоров'я міста взялися активно боротися із наслідками, а не з причинами безлічі медичних та супутних проблем. Тоді як тижневі черги за талонами до лікарів, брак фахівців, хамство в регістратурах та інші "принади" севастопольського медобслуговування залишаються сумною реальністю», - зазначає видання.

 

 

Нагадаємо, 2 4 серпня, кореспондентку Юлію Крючкову та оператора Віталія Зятковського, що працюють у кримському корпункті українського телеканалу «Інтер», у Сімферополі (Крим) затримали російські поліцейські і відвезли до Центрального райвідділу внутрішніх справ для з'ясування їх особи.  Російські поліцейські затримали знімальну групу «Інтер», коли журналісти проводили зйомку в міському парку ім. Тараса Шевченка. Після перевірки особи журналістів відпустили.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3810
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду