До 14  вересня – реєстрація на семінар «Практична медіаосвіта» у Северодонецьку

До 14 вересня – реєстрація на семінар «Практична медіаосвіта» у Северодонецьку

28 Серпня 2015
2223

До 14 вересня – реєстрація на семінар «Практична медіаосвіта» у Северодонецьку

2223
До 14  вересня – реєстрація на семінар «Практична медіаосвіта» у Северодонецьку
До 14  вересня – реєстрація на семінар «Практична медіаосвіта» у Северодонецьку

Академія української преси (АУП) спільно з  Міністерством освіти і науки України (МОН) за підтримки Програми «Матра» Міністерства закордонних справ Нідерландів запрошує викладачів cуспільних дисциплін середньої та вищої школи до участі в дводенному семінарі «Практична медіаосвіта».

 

До участі запрошуються викладачі  з Луганської та Донецької областей.

 

Семінар відбудеться 24-25 вересня  2015 року в Северодонецьку (Луганська область).

 

Українське суспільство потребує розширення доступу до навичок формування медійної та інформаційної грамотності в умовах пропагандистсько-психологічних війни. Освітні заклади є саме тими інституціями, які мають всі можливості для того щоб долучитись до формування медіаграмотного споживача, такого який вміє знаходити потрібну інформацію і переконуватися в її достовірності; знає як відокремлювати пропаганду від фактів і фільтрувати інформацію в ситуаціях конфлікту; як розпізнавати маніпуляцію. Сьогодні як для тих, хто навчає так і для тих, хто навчається важливим стає набуття інформаційної та медійної грамотності, певних навичок пов'язаних з роботою в інформаційному та медіапросторі.

 

АУП та МОН звернулися до галузі суспільних дисциплін тому, що її представники найближче знаходяться до новітньої історії, і, хоча термін «медіаграмотність» не завжди вживається, але саме викладачі суспільних дисциплін використовують методи аналізу різних джерел,  коли йдеться про конфліктні ситуації та складні соціальні процеси.

 

Учасникам будуть запропоновані моделі практичної медіаосвіти та медіаграмотності, які можуть бути імплементовані у  викладання суспільних дисциплін.

 

Учасники отримають  сертифікати та конспекти уроків «Медіаграмотність на уроках суспільних дисциплін».

 

Детальну програму заходу можна переглянути за посиланням.

 

Відбір здійснюватиметься на конкурсних засадах.

 

Учасники забезпечуються проживанням, харчуванням (кава-паузи та обіди),  витрати на проїзд компенсуються  за  наявності оригіналів квитків (купе, автобус, маршрутне таксі).

 

Електронну заявку можна заповнити тут.

 

Останній термін подання заявок: 18.00 14  вересня.

 

Контактна  особа: Юлія Гуза, АУП, тел: (063) 1420961, електронна пошта: info@aup.com.ua.

 

Веб-сторінки АУП: www.aup.com.uawww.medialiteracy.org.ua, в соціальних мережах: https://www.facebook.com/aupfoundation

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2223
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду