Олег Наливайко представив в Одесі книгу про вбитого редактора  Бориса Дерев’янка

Олег Наливайко представив в Одесі книгу про вбитого редактора Бориса Дерев’янка

27 Серпня 2015
1798

Олег Наливайко представив в Одесі книгу про вбитого редактора Бориса Дерев’янка

1798
Олег Наливайко представив в Одесі книгу про вбитого редактора  Бориса Дерев’янка
Олег Наливайко представив в Одесі книгу про вбитого редактора  Бориса Дерев’янка

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко презентував в Одесі книгу на знак пам'яті одеського журналіста Бориса Дерев'янка (на фото) «Життя і смерть Редактора», видану редакційно-видавничою фірмою «Прес-кур'єр» на замовлення Державного комітету телебачення і радіомовлення України за програмою «Українська книга» 2015 року. Це п'яте видання із заснованої у 2011 році серії «Золоті імена української журналістики», повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

З 1973 року Борис Дерев'янко очолював газету «Вечерняя Одесса», яку редагував 24 роки - до дня своєї трагічної смерті, коли 11 серпня 1997 року найманець чотирма пострілами обірвав його життя. Слідство прийшло до висновку, що причиною вбивства була професійна, журналістська діяльність редактора. Ім'я Бориса Дерев'янка викарбовано на стелі монументу на Арлінгтонському цвинтарі у передмісті Вашингтону (США) як журналіста, який загинув при виконанні службових обов'язків.

 

У книзі «Життя і смерть Редактора» спогади учнів, колег і друзів Бориса Дерев'янка доповнюються розповідями про результати розслідування замовного вбивства й суд над найманим убивцею. Книга також містить вибрані публіцистичні статті та нариси Бориса Дерев'янка, світлини про його дитинство, життя та діяльність.

 

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко взяв участь у церемонії нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Українська мова - мова єднання», який традиційно, шістнадцятий рік поспіль, проходить в Одесі за ініціативи Одеської обласної організації Національної спілки журналістів України. Першими отримали книгу про Бориса Дерев'янка переможці XVI Всеукраїнського конкурсу «Українська мова - мова єднання», представники журналістських та творчих колективів з усіх областей держави.

 

Нагадаємо, українські журналісти у своїх акціях протесту проти безкарності нагадують, що замовники вбивства Бориса Дерев'янка і досі не названі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1798
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду