Телеканал «Донбас» Ріната Ахметова отримав дозвіл на мовлення в зоні АТО

Телеканал «Донбас» Ріната Ахметова отримав дозвіл на мовлення в зоні АТО

20 Серпня 2015
2889

Телеканал «Донбас» Ріната Ахметова отримав дозвіл на мовлення в зоні АТО

2889
Телеканал «Донбас» Ріната Ахметова отримав дозвіл на мовлення в зоні АТО
Телеканал «Донбас» Ріната Ахметова отримав дозвіл на мовлення в зоні АТО

Медіахолдинг «Медіа Група Україна», що належить Рінату Ахметову,  отримала дозвіл на тимчасове мовлення телеканалу «Донбас» на території проведення антитерористичної операції. Відповідне рішення ухвалила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення під час засідання 20 серпня.

 

Телеканал мовитиме на 39 ТВК у місті Красноармійську Донецької області.

 

Окрім «Донбасу» дозволи на мовлення в зоні АТО наразі мають телеканали «1+1», «Україна», 5 канал, Донецька та Луганська ОДТРК, «Радіо 24», «Русское радио - Україна», «Громадське радіо», а також луганська телерадіокомпанія «Ірта».

 

Нагадаємо, 18 червня 2014 року озброєні невідомі напали на телеканал «Донбас» у Донецьку. За фактом нападу відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і за ч.3 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров'я потерпілого). Пізніше директор об'єднання телеканалів «Регіональна Медіа Група» (входить до медіахолдингу Ріната Ахметова «Медіа Група Україна») Юрій Сугак повідомив, що  телеканали «Донбас» у Донецьку та «Сігма» в Маріуполі (Донецька область) продовжують свою роботу попри перешкоджання й ультимативні вимоги озброєних сепаратистів щодо вимкнення українських каналів.

 

15 липня 2014 року речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що у контрольованому сепаратистами Донецьку наразі відключені всі українські телеканали. Редакція телеканалу «Донбас» змушена була залишити Донецьк.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2889
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду