Христина Бердинських виявила на виборах у Чернігові кількох псевдожурналістів

Христина Бердинських виявила на виборах у Чернігові кількох псевдожурналістів

27 Липня 2015
1529

Христина Бердинських виявила на виборах у Чернігові кількох псевдожурналістів

1529
Христина Бердинських виявила на виборах у Чернігові кількох псевдожурналістів
Христина Бердинських виявила на виборах у Чернігові кількох псевдожурналістів

Журналістка Христина Бердинських, яка працює у журналі «Новое время» і співпрацює з «Громадським ТБ», повідомила, що виявила 26 липня, під час довиборів у Верховну Раду у Чернігові, кількох псевдожурналістів. Про це вона написала у своєму Facebook.

 

«Почну з "журналістів". Цей Роман Ганджа - представник інформаційно-аналітичного видання "Край" поводиться, як провокатор, а не журналіст. Кажу йому: "Щось ви занадто активний журналіст". "Шкода, що ви не така", - відповідає нахабний Роман», - повідомила Христина Бердинських і опублікувала фотографію псевдожурналіста.

 

Журналістка також виявила псевдоспівробітників ЗМІ з RegioNews, які відмовились назвати свої прізвища.

 

«Крім співробітників газети "Край" присутні ще "спортивні" журналісти RegioNews. Спортивні хлопці у всьому чорному відмовляються називати імена та прізвища, показують посвідчення, закриваючи фото та ПІБ», - написала Христина Бердинських.

 

Псевдожурналісти закривають посвідчення

 

Нагадаємо, 26 липня під час виборів у Чернігові на дільницю № 741026 намалися пройти сім чоловіків кремезної статури. Вони представилися начебто журналістам газети «Рідне село», повідомляє «Демократичний альянс». Водночас представники Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) виявили на виборах у Чернігові псевдожурналіста, який мав посвідчення «видання «Рідне село»»

 

В день виборів у Чернігові, представники громадської організації «Комітет виборців України» зафіксували 20 псевдожурналістів із фіктивними посвідченнями видання КВУ «Точка зору».

 

Комітет виборців України заявив про присутність на виборчих дільницях округу №205 у Чернігові близько 40 осіб із фальшивими посвідченнями журналістів. 

 

За фактом підробки посвідчень ЗМІ Незалежна медіапрофспілка України вимагає порушити кримінальне провадження.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1529
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду