НСЖУ заявляє, що учасник подій у Мукачевому Микола Йовбак не є членом спілки

НСЖУ заявляє, що учасник подій у Мукачевому Микола Йовбак не є членом спілки

15 Липня 2015
3802

НСЖУ заявляє, що учасник подій у Мукачевому Микола Йовбак не є членом спілки

3802
НСЖУ заявляє, що учасник подій у Мукачевому Микола Йовбак не є членом спілки
НСЖУ заявляє, що учасник подій у Мукачевому Микола Йовбак не є членом спілки

У Національній спілці журналістів України заявили, що мешканець Мукачевого Микола Йовбак, який брав участь у заворушеннях у місті, не є членом спілки і має фальшиве посвідчення. Про це в соціальній мережі Facebook написав перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко.

 

«За інформацією Закарпатської облорганізації НСЖУ до Спілки Миколу Йовбака не приймали і на обліку він не перебуває. Основне посвідчення члена НСЖУ має вигляд книжки, а поширюване в соцмережах фото - схоже на вкладиш до основного посвідчення (прес-карту). Водночас - вкладиш так само має завірятися печаткою облорганізації НСЖУ. Печатка ставиться на фото. А "посвідчення", яке має М.Йовбак, - не завірене печаткою», - зазначив пан Томіленко.

 

Він також підкреслив, що спілка засуджує намагання сторонніх осіб отримувати журналістські посвідчення. «Вважаємо, що це дискредитує справжніх журналістів, та ускладнює нашим колегам можливість користуватися професійними правами, передбаченими законодавством», - додав перший секретар спілки.

 

Сергій Томіленко також попросив ЗМІ, які поширили інформацію, що Микола Йовбак є дійсним членом НСЖУ, зробити відповідні уточнення, як цього вимагають журналістські стандарти.

 

Як відомо, 11 липня в Україні виник збройний конфлікт між "Правим сектором" та представниками депутата Верховної Ради Михайла Ланьо. Його причиною всі сторони конфлікту називають спроби перерозподілити контрабандні потоки на Закарпатті. Микола Йовбак знаходився у місці заворушень у суботу, мав при собі мисливську рушницю. В інтерв'ю «Громадському ТБ» він розповів, що працює на громадських засадах помічником інспектора і Микола Йовбак повідомив, що в суботу повертався з рибалки та почув, що стріляють, взяв мисливську рушницю і поїхав до місця заворушень шукати брата. Він запевнив, що зі зброї не стріляв.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3802
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду