Міжнародний конкурс «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни» оголосив шорт-лист

Міжнародний конкурс «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни» оголосив шорт-лист

13 Липня 2015
1566

Міжнародний конкурс «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни» оголосив шорт-лист

1566
Міжнародний конкурс «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни» оголосив шорт-лист
Міжнародний конкурс «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни» оголосив шорт-лист

3-й Міжнародний конкурс «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни» оголосив список номінантів. Про це повідомила прес-служба громадської організації Centre.ua.

 

Номінантів обирало журі експертів у складі журналістки 5-го каналу Тетяни Даниленко, письменниці, журналістки та юриста Лариси Денисенко, дизайнера руху «Чесно» Надії Кельм, головного редактора проекту Platforma Юрія Марченка, головного редактора «Української правди» Севгіль Мусаєвої-Боровик, виконавчого директора Інституту масової інформації Оксани Романюк, дизайнера та ілюстратора Олени Старанчук,; та головного редактора Buro24/7 Олексія Тарасова.

 

Номінанти конкурсу:

- у категорії «Зображення»: Микола Гончаров, Metatron_De, Saskia.

- у категорії «Вірш»: Юрко Космина "Дума про дельфіна", Олексій Сударенко "Мнение рядовых граждан", Сергій Сіваченко "Друкуєш збуджено, натхненно".

- у категорії «Гасло»: homochka - "В приціл правди не видно", Irysh - "Будь ПРЕСОЮ, а не ПРЕСОваним"\"Be press, not pressed", Svitlana Inkljud - "Цензура - негатив. Засвіти!".

У категорії «Есей» та «Інші формати» експертне журі вирішило нагороди не присуджувати.

 

Під час конкурсу також працювало журі правозахисників, до якого увійшли співкоординатор проекту «Без кордонів» Максим Буткевич, PR-менеджер Української Гельсінської спілки з прав людини Марина Говорухіна, директор Amnesty International в Україні Тетяна Мазур, голова правління Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук.

 

Організатори повідомили, що імена переможців за версіями обох журі буде оголошено у вересні, під час відкриття виставки кращих робіт конкурсу у Києві.

 

Також учасників міжнародного конкурсу оцінювали інтернет-користувачі. За результатами їх голосування переможцями стали: Юрій Шеляженко у категорії «Есей»; Dzhafer у категорії «Зображення»; Артем Полежака у категорії «Вірш»; homochka та victoriia у категорії «Слоган»; Гурт «Вперше чую»  у категорії «Інші формати».

 

Всього на конкурс було подано 630 творів:  331 постер, 100 вірішів, 150 гасел, 40 есеїв, 9 мультимедійних робіт.

 

За перебігом конкурсу спостерігали  інтернет-користувачі з 99 країн світу.  До конкурсу долучилися міжнародні учасники з Китаю, Марокко, Польщі, Філіппін, Ірану, Еквадору тощо.

 

Інтернет-майданчик конкурсу: www.stop-censorship.net, сторінка на Facebook.

 

Нагадаємо, ідея створення конкурсу виникла 4 роки тому під час зустрічі журналістів руху «Стоп цензурі!». У 2011 році відбувся перший Міжнародний конкурс «Стоп цензурі!», на який було подано 247 постерів, 310 гасел, 188 віршів та 69 ессеїв. Сайт конкурсу відвідало майже 46 тисяч користувачів з 83 країн світу.

 

Конкурс поєднує громадський активізм та різні типи творчих практик. Його особливістю є наддемократичні правила - участь може взяти кожен, незалежно від віку, освіти і громадянства.

 

У 2014 році активісти громадської організації «Центр UA» вирішили проводити такий конкурс щороку. Прийом робіт тривав до 10 червня в п'яти категоріях: зображення, слоган, вірш, ессей, інші формати. Роботи приймалися чотирма мовами: українською, російською, англійською та кримськотатарською.

 

Щороку організатори оголошують спеціальну тему. У 2015 році такою стало одне з гасел Революції гідності - «Права людини понад усе!».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», минулого року серез переможців конкурсу були Дмитро Томашпольський, Ілля Стронговський та Артем Полежака.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1566
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду