У конкурсі «Стоп цензурі!» перемогли Дмитро Томашпольський, Ілля Стронговський та Артем Полежака

У конкурсі «Стоп цензурі!» перемогли Дмитро Томашпольський, Ілля Стронговський та Артем Полежака

27 Червня 2014
8676
27 Червня 2014
18:42

У конкурсі «Стоп цензурі!» перемогли Дмитро Томашпольський, Ілля Стронговський та Артем Полежака

8676
У конкурсі «Стоп цензурі!» перемогли Дмитро Томашпольський, Ілля Стронговський та Артем Полежака
У конкурсі «Стоп цензурі!» перемогли Дмитро Томашпольський, Ілля Стронговський та Артем Полежака

26 червня організатори другого Міжнародний конкурс «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни» оголосили імена переможців, яких визначили два журі: експертне і громадське (інтернет-користувачів).

 

Рішення експертного журі

 

У категорії «Есей» переможцем став Дмитро Томашпольський з роботою «Цензура ортодоксальної демократії». Номінанти: Олександр Володарський, «Чесноти цензури» і Станіслав Мензелевський, «Секретний кабінет».

 

У категорії «Зображення» переміг Ілля Стронговський (серія постерів, яка смиволізує цензуру «Заповіту» Тараса Шевченка). Номінанти: Микола Гончаров (постер за авторською інтерпретацією сюжету «Козак Мамай»); Meshi (постер Created without Censorship).

 

У категорії «Вірш» перемогу здобув Артем Полежака з роботою «Репортаж». Номінанти: Павло Коробчук, «Вірш про повстання на вулиці Грушевського»; Олег Шинкаренко, «Якщо б правда була автобусом».

 

У категорії «Гасло» журі вирішило не визначати переможця. Номінанти: Олександр Заклецький (bartalomeo) «Цензура - рідна сестра диктатури!», Irysh «Ви не знаете, що таке цензура, якщо ви ніколи не були голодними!», Waldemart «ГЕТЬ! Цензу.RU».

 

У категорії «Інші формати» експертне журі прийняло рішення не обирати переможців.

 

Спеціальний приз від Польського інституту у Києві за версією експертного журі - освітній тур до Польщі - буде наданий трьом переможцям конкурсу у категоріях: есей, зображення, вірш.

 

Рішення журі інтернет-користувачів

 

За результатами голосування громадського журі (інтернет-користувачі) переможцями стали Олександр Володарський у категорії «Есей»; Андрій Павлов у категорії «Зображення»; Богдан Боденчук у категорії «Вірш»; nagorny_s у категорії «Слоган»; кримскотатарський гурт 4 yort saqat  у категорії «Інші формати».

 

Спеціальні нагороди

 

Нагороду від журналістів руху «Стоп цензурі!» отримав Маркіян Микитюк (Морква) за постер «Озбройтеся правдою».

 

Диплом Інституту масової інформації отримала Наталія Веляник за постер Crash the Censor.

 

Нагороду від кампанії «Арт-Менеджмент» отримав Анатолій Максимов за есей «Вільна Преса: між конфліктом і пропагандою».

 

Відзнаку від організаторів конкурсу - громадської організації «Центр UA» - отримали Віталій Дудін, за актуальність висловлювання в есеї «Цензура: про корисні заборони», та художник Микола Гончаров за «буяння креативу у вірному напрямку» у серії постерів.

 

Репортаж із церемонії нагородження дивіться на «Відеотеці».

 

Нагадаємо, ідея створення конкурсу виникла 4 роки тому під час зустрічі журналістів руху «Стоп цензурі!». У 2011 році відбувся перший Міжнародний конкурс «Стоп цензурі!», на який було подано 247 постерів, 310 гасел, 188 віршів та 69 ессеїв. Сайт конкурсу відвідало майже 46 тисяч користувачів з 83 країн світу.

 

У 2014 році активісти громадської організації «Центр UA» вирішили проводити такий конкурс щороку. Прийом робіт тривав до 10 червня в п'яти категоріях: зображення, слоган, вірш, ессей, інші формати. Роботи приймалися чотирма мовами: українською, російською, англійською та кримськотатарською.

 

Темою 2-го Міжнародного конкурсу було вирішено обрати цитату з поеми «Кавказ» Тараса Шевченко - «Борітеся - поборете!».

 

Сайт конкурсу відвідали інтернет-користовачі з 95 країн світу. У конкурсі брали участь 33 есеї, 129 вірішів, 71 слоган, 180 зображень. Вперше до конкурсу долучилися учасникі з Малайзії (Казу Лівінгстон), Еквадора (Хав'єр Харин), Канади (Маркіян Микітюк), Ізраїлю (Meshi).

 

Виставки робіт конкурсу впродовж літа відбуватимуться у публічних просторах Києва: «Циферблат», «Розумна кава», кінотеатр «Кінопанорама», «Часопис», кнайп-клубі «Купідон».

 

Інтернет-майданчик конкурсу: www.stop-censorship.net, сторінка на Facebook.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8676
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду