18 липня - тренінг для адвокатів, ГО та журналістів Чернігівської області із запобігання порушення прав людини у кримінальних справах

10 Липня 2015
2083

18 липня - тренінг для адвокатів, ГО та журналістів Чернігівської області із запобігання порушення прав людини у кримінальних справах

2083
18 липня - тренінг для адвокатів, ГО та журналістів Чернігівської області із запобігання порушення прав людини у кримінальних справах

18 липня  з 09.00  до 17.45 в конференц-залі готелю «Парк-готель Чергінів» за адресою:  Чернігів,  вул. Шевченка, 103-а відбудеться тренінг  «Розвиток зовнішніх зв'язків адвокатів, регіональних органів адвокатського самоврядування з мас-медіа та громадськими організаціями задля інформаційного висвітлення, моніторингу та усунення випадків порушення прав людини у кримінальних справах».

 

Для участі в тренінгу запрошують:

-місцевих адвокатів,

-представників регіональних органів адвокатського самоврядування,

-представників правозахисних громадських організацій,

-журналістів.  

 

Учасники тренінгу розвиватимуть в собі здатність працювати разом для виконання  Декларації щодо захисту прав людини у кримінальному провадженні (яка була підготовлена та офіційно представлена адвокатською спільнотою 24 червня у Києві) та побудови дієвої системи боротьби з порушеннями професійних прав адвокатів та прав їхніх клієнтів.

 

«Впродовж тренінгу всі три сторони отримають практичні навички з сучасної ефективної комунікації, взаємного розуміння їхньої роботи та спільних проблем, з якими вони зіштовхуються, а також спільного бачення основних порушень закону та професійної етики, які наразі нерідко трапляються в системі кримінальної юстиції», - каже Марк Сегал, головний  експерт Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», за підтримки якого відбудуться подібні тренінги ще в 19 містах України.

 

В програмі тренінгу передбачені наступні теми:

-Навіщо нам мас-медіа? Що потрібно  журналістам?  Як привернути увагу  громадськості та мас-медіа до випадків порушення прав людини? Як їх залучення може вплинути на хід розгляду справи?

-Інформація vs Комунікація. Сила прес-релізу, який працює. Техніка інтерв'ю.

-Межі висловлювань адвокатів у судовому процесі; відповідальність адвоката.

-Практичні вправи.

 

Участь у тренінгу є безкоштовною. Проїзд з інших регіонів НЕ оплачується. За результатами заходу всі учасники отримають сертифікати.

 

Графік тренінгів в інших містах буде анонсований пізніше.

 

Організаторами тренінгу є Національна асоціація адвокатів України, Рада адвокатів  Чернігівської області, ВГО «Асоціація правників України»,  ВГО «Асоціація адвокатів України», ГО «По захисту прав людини», ПроекЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні»,  Інститут розвитку регінальної  преси.

 

Тренери та доповідачі:

-Людмила Гуменюк, медіа-тренер, виконавчий директор «Центру медіареформ»,

-Людмила Панкратова, адвокат, медіа-юрист Інституту розвитку регінальної  преси,

-Марк Сегал, головний  експерт Проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», представники Національної асоціації адвокатів України.

 

Текст декларації

Офінійна презентація Декларації

 

За додатковою інформацією треба звертатися на e-mail: irrp.org.ua@gmail.com або 067-547-22-33.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2083
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду