Нацрада має намір розробити положення про моніторинг

Нацрада має намір розробити положення про моніторинг

6 Липня 2015
1585

Нацрада має намір розробити положення про моніторинг

1585
Нацрада має намір розробити положення про моніторинг
Нацрада має намір розробити положення про моніторинг

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має намір у другому півріччі 2015 року затвердити Положення про моніторинг телерадіопрограм. Відповідні зміни до Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Нацрада внесла на засіданні 2 липня.

 

Як зазначено в повідомленні Нацради з приводу цього рішення, «документ важливий і для регулятора, і для ліцензіатів, бо досі чітких правил щодо проведення моніторингу виписано не було. Положення повинне спростити роботу працівникам регуляторного органу, які матимуть чіткі вимоги й алгоритм проведення цієї процедури. Ліцензіати ж після затвердження цього нормативного акта точно знатимуть, як проводиться моніторинг їхніх програм, і, можливо, більш уважно ставитимуться до своїх зобов'язань».

 

Нагадаємо, що моніторинги Нацради стають підставою для проведення позапланових перевірок і навіть для оголошення попереджень. Наразі деякі ліцензіати, зокрема канал «112 Україна», вважають незаконним проведення Нацрадою моніторингу, оскільки досі немає нормативно-правового акту регулятора, який регламентує цю процедуру.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1585
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду