detector.media
06.07.2015 10:24
Нацрада має намір розробити положення про моніторинг
Нацрада має намір розробити положення про моніторинг

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має намір у другому півріччі 2015 року затвердити Положення про моніторинг телерадіопрограм. Відповідні зміни до Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Нацрада внесла на засіданні 2 липня.

 

Як зазначено в повідомленні Нацради з приводу цього рішення, «документ важливий і для регулятора, і для ліцензіатів, бо досі чітких правил щодо проведення моніторингу виписано не було. Положення повинне спростити роботу працівникам регуляторного органу, які матимуть чіткі вимоги й алгоритм проведення цієї процедури. Ліцензіати ж після затвердження цього нормативного акта точно знатимуть, як проводиться моніторинг їхніх програм, і, можливо, більш уважно ставитимуться до своїх зобов'язань».

 

Нагадаємо, що моніторинги Нацради стають підставою для проведення позапланових перевірок і навіть для оголошення попереджень. Наразі деякі ліцензіати, зокрема канал «112 Україна», вважають незаконним проведення Нацрадою моніторингу, оскільки досі немає нормативно-правового акту регулятора, який регламентує цю процедуру.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY