У Європі хочуть змінити Директиву аудіовізуальних послуг

У Європі хочуть змінити Директиву аудіовізуальних послуг

25 Червня 2015
1464

У Європі хочуть змінити Директиву аудіовізуальних послуг

1464
У Європі хочуть змінити Директиву аудіовізуальних послуг
У Європі хочуть змінити Директиву аудіовізуальних послуг

У Європі планують розширити Директиву аудіовізуальних послуг, яка існує понад 25 років. Про це сказав керівник сектору аудіовізуальних медіасервісів (конвергентних медіа та контенту) Генерального директорату з комунікацій, контенту і технологій Європейської комісії Марсель Булонь (на фото) під час зустрічі з українською делегацією в Брюсселі. Особливо це пов'язано з розвитком цифрових технологій.

 

«Ринок весь час в русі, важливо, щоб ми не відставали. Від нас хочуть, щоб ми регулювали YouTube, бо там сконцентровано багато телеконтенту і перетікає багато реклами з телеринку. Але боюся, що ми цього не зможемо робити, бо це величезних обсяг матеріалу», - сказав він.

 

За його словами, наразі Директива може застосувати санкції до тих мовників, які порушують права неповнолітніх, розміщують заклики до ненависті або хочуть обійти більш суворі національні правила. Але зараз до Комісії надійшло кілька скарг від Литви та Латвії на російські канали, які транслюють програми, що розпалюють ворожнечу. «Ці канали підпадають під нашу юрисдикцію, бо зареєстровані у Великій Британії. І зараз перевіряємо скарги. Ми думаємо, яким чином забезпечити свободу трансляції і відреагувати на заяви Литви та Латвії. Вони хочуть посилення норм стосовно реєстрації юридичних адрес, бо не завжди канали знаходяться там, де зареєстровані», - зазначив він.

 

Він нагадав, що в кінці 1980-х років у Європі було всього кілька каналів, а зараз понад три тисячі.

 

Європейці також наголосили на тому, що неможливо боротися з російською пропагандою контрпропагандою. Пропонували більше застосовувати такий контент, як художні та документальні фільми. Дег Асбйорсен, програмний директор EUPolicies Media Support Programmes, повідомив, що однією з важливих умов доступу до європейського контенту є підписання Україною угоди «Творча Європа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1464
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду