У Львові учасники релігійного пікету перешкоджали знімальній групі «Еспресо TV»

У Львові учасники релігійного пікету перешкоджали знімальній групі «Еспресо TV»

25 Червня 2015
1737

У Львові учасники релігійного пікету перешкоджали знімальній групі «Еспресо TV»

1737
У Львові учасники релігійного пікету перешкоджали знімальній групі «Еспресо TV»
У Львові учасники релігійного пікету перешкоджали знімальній групі «Еспресо TV»

23 червня у Львові представники незареєстрованої релігійної організації «Українська правовірна греко-католицька церква» (так звані «догналіти»)  перешкоджали знімальній групі телеканалу «Еспресо TV» вести відеозйомку. Про це повідомляється на сайті каналу.

 

Інцидент стався біля будівлі Львівської обласної СБУ, яку «догналіти» пікетували з вимогою випустити затриманих керівників релігійної організації.

 

«Знімальна група телеканалу фільмувала цей протест, але так звана служба безпеки секти напала на журналістів. Утім агресивним діям сектантів перешкодили працівники міліції», - йдеться у сюжеті «Еспресо TV».

 

Учасники пікету забороняли журналісту знімати, хапали камеру руками.

 


На сайті телеканалу нагадується, що того ж дня Служба безпеки України (СБУ) видворила з країни трьох лідерів незареєстрованої організації «Українська правовірна греко-католицька церква» - громадян Словаччини. Ще двох іноземців, які не мали паспортів, затримали в адміністративному порядку для встановлення особи і подальшої видворення з України.

 

Згідно повідомлення СБУ, керівники секти поширювали заклики сепаратистського змісту, підбурювали до релігійної нетерпимості до інших конфесій. Вони підтримували терористичну діяльність ЛНР і ДНР, намагалися вести антиукраїнську пропаганду. Зокрема, вони опублікували в мережі Інтернет ряд звернень до керівництва Росії з проханням "ввести іноземні війська на територію України". «Догналітам» заборонили проводити зібрання на території м.Львова.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 22 червня у Рівному невідомий чоловік вдарив по камері журналіста інтернет-видання «ЧаРівне.інфо» Дениса Грищука, який намагався з'ясувати законність прибудови на одній з будівель.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1737
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду