detector.media
25.06.2015 11:08
У Львові учасники релігійного пікету перешкоджали знімальній групі «Еспресо TV»
У Львові учасники релігійного пікету перешкоджали знімальній групі «Еспресо TV»

23 червня у Львові представники незареєстрованої релігійної організації «Українська правовірна греко-католицька церква» (так звані «догналіти»)  перешкоджали знімальній групі телеканалу «Еспресо TV» вести відеозйомку. Про це повідомляється на сайті каналу.

 

Інцидент стався біля будівлі Львівської обласної СБУ, яку «догналіти» пікетували з вимогою випустити затриманих керівників релігійної організації.

 

«Знімальна група телеканалу фільмувала цей протест, але так звана служба безпеки секти напала на журналістів. Утім агресивним діям сектантів перешкодили працівники міліції», - йдеться у сюжеті «Еспресо TV».

 

Учасники пікету забороняли журналісту знімати, хапали камеру руками.

 


На сайті телеканалу нагадується, що того ж дня Служба безпеки України (СБУ) видворила з країни трьох лідерів незареєстрованої організації «Українська правовірна греко-католицька церква» - громадян Словаччини. Ще двох іноземців, які не мали паспортів, затримали в адміністративному порядку для встановлення особи і подальшої видворення з України.

 

Згідно повідомлення СБУ, керівники секти поширювали заклики сепаратистського змісту, підбурювали до релігійної нетерпимості до інших конфесій. Вони підтримували терористичну діяльність ЛНР і ДНР, намагалися вести антиукраїнську пропаганду. Зокрема, вони опублікували в мережі Інтернет ряд звернень до керівництва Росії з проханням "ввести іноземні війська на територію України". «Догналітам» заборонили проводити зібрання на території м.Львова.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 22 червня у Рівному невідомий чоловік вдарив по камері журналіста інтернет-видання «ЧаРівне.інфо» Дениса Грищука, який намагався з'ясувати законність прибудови на одній з будівель.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY