Кабмін передає «Укрінформ» і УТР Міністерству інформаційної політики

Кабмін передає «Укрінформ» і УТР Міністерству інформаційної політики

24 Червня 2015
3610

Кабмін передає «Укрінформ» і УТР Міністерству інформаційної політики

3610
Кабмін передає «Укрінформ» і УТР Міністерству інформаційної політики
Кабмін передає «Укрінформ» і УТР Міністерству інформаційної політики

24 червня на засіданні Кабінету Міністрів України було проголосовано рішення про віднесення   цілісного   майнового   комплексу  державної  організації «Українське  національне  інформаційне  агентство "Укрінформ"»  та  Державної телерадіокомпанії «"Всесвітня служба  "Українське  телебачення  і радіомовлення"» до сфери управління Міністерства інформаційної політики. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інформаційної політики.

 

«Після     підписання    прем'єр-міністром   цих   розпоряджень  та  їх офіційного  опублікування,  МІП розпочне роботу над запуском телеканалу Ukraine  Tomorrow  та рестартом  інформаційної  агенції "Укрінформ" у вигляді єдиної медіаплатформи іномовлення», - повідомляє прес-служба міністерства.

 

Дотепер ТРК «Всесвітня служба УТР» перебувала у сфері управління Державного комітету телебачення і радіомовлення, а «Укрінформ» підпорядковувався Кабінету Міністрів України.

 

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко повідомив «Детектор медіа», що Держкомтелерадіо попередньо погодив передачу УТР та «Укрінформу» Міністерству інформаційної політики, але не зміг підтвердити ухвалення відповідних урядових розпоряджень, оскільки не був присутній на засіданні уряду.

 

За повідомленням прес-служби МІП, найближчим  часом  Кабінет  Міністрів  України  на  виконання програми  дій  уряду  внесе  до  Верховної Ради України проект  закону «Про  систему  іномовлення»,  узгоджений  з  парламентським  Комітетом свободи  слова  та  інформаційної  політики,  та який уже зараз проходить обговорення під час круглих столів з представниками суспільства.

 

«Ми розпочинаємо роботу з того, що оголошуємо публічно про набір  команди для створення якісного іномовлення України. Кожен, хто бажає  долучитися  до цієї команди, може надсилати свої дані на електронну адресу (info@mip.gov.ua). Процес набору буде максимально прозорий», - заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець.

 

Нагадаємо, Юрій Стець анонсував, що ДТРК «Всесвітня служба УТР» до кінця червня мають передати Міністерству інформаційної політики. Як тільки УТР буде переданий, у місячний термін очільник Мінінформполітики обіцяє запустити канал іномовлення Ukraine Tomorrow - на базі телеканалів УТР та БТБ. Телеканал Нацбанку БТБ було передано Мінініформполітики наприкінці березня 2015 року. Також МІП розробив законопроект про іномовлення. Детальніше про плани зі створення іномовлення читайте в інтерв'ю Юрія Стеця «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3610
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду