Канал «Еспресо TV» закрив дві програми Юлії Мендель – вона стверджує, що через розслідування

Канал «Еспресо TV» закрив дві програми Юлії Мендель – вона стверджує, що через розслідування

15 Червня 2015
3807

Канал «Еспресо TV» закрив дві програми Юлії Мендель – вона стверджує, що через розслідування

3807
Канал «Еспресо TV» закрив дві програми Юлії Мендель – вона стверджує, що через розслідування
Канал «Еспресо TV» закрив дві програми Юлії Мендель – вона стверджує, що через розслідування

На телеканалі «Еспресо TV» закрито вже другу програму «Привіт з Європи» з журналісткою Юлією Мендель.  Її програми розслідувань «Без слів» припинила вихід кілька тижнів тому. Журналістка подала заяву про її звільнення. Про це Юлія Мендель повідомила «Детектор медіа» особисто.

 

В коментарі «Детектор медіа» журналістка заявила, що програму закрито через поширення в інтернеті забороненого для показу в програмі «Без слів» сюжету розслідувань.  «Я впевнена, що закриття "Привіту" пов'язане з програмою розслідувань», - сказала Юлія Мендель.

 

Журналістка стверджує, що претензії керівництва каналу виникли після того, як на Youtube було розміщено сюжет про «Укрзалізницю», що за два дні набрав понад 6 тисяч переглядів

 

«Судячи з цієї істатистики, сюжет таки має певне суспільне значення, - коментує пані Мендель. - Поширила я його в четвер. У п'ятницю зранку мого режисера почав видзвонювати виконавчий директор каналу, випитуючи про поширення матеріалу. А коли режисер прийшов на роботу домонтовувати "Привіт", йому повідомили, що це останній випуск програми. Він був здивований і написав мені. Пізніше адміністратор через соцмережу спитала, коли я буду на роботі, і в розмові повідомила, що обхідний оформлювати довго. В суботу я отримала розсилку змін у графіку, з якого вже виключили "Привіт". Рішення приймали без мене».

 

Журналістка наголошує: «Окрім як поширення забороненого матеріалу, жодної причини я не бачу: програма мала високі рейтинги».

 

Юлія Мендель подала заяву на звільнення за власним бажанням. «Мені уточнили, що ніхто мене не звільняє. Тоді я спитала, чи мені пропонують іншу посаду і чи платитимуть. Були присутні всі редактори. Вони просто розійшлися. Заява не підписана поки. Але її мусять підписати», - прокоментувала журналістка.

 

«Детектор медіа» звернулася по коментарі до одного із засновників каналу, народного депутата Миколи Княжицькогом. Пан Княжицький здивувався запитанню щодо причин закриття програми «Привіт з Європи» і заявив, що він не займається управлінням каналу. «Я не займаюся управлянням каналу. Там є директор, редактор. З ними про це говоріть. Вони відкривають програми, закривають програми, я цим не займаюся», - сказав пан Княжицький.

 

Шеф-редактор «Еспресо TV» Василь Рябчук у коментарі «Детектор медіа» сказав, що рішення щодо закриття програми начебто пов'язане зі зміною сітки мовлення каналу. «Ми взагалі зараз змінюємо сітку мовлення, у на каналі з'являться нові обличчя», - розповів пан Рябчук.

 

 

Як писала «Детектор медіа», офіційною причиною закриття програми розслідувань «Без слів» були названі низькі рейтинги і наявність в ефірі іншого проекту журналістських розслідувань. За словами пані Мендель, закриття програми відбулося через непорозуміння із Миколою Княжицьким. «У нас виникли непорозуміння з Княжицьким. Він заборонив матеріал, а ми поширили. Потім почалося... Я не знаю, як це назвати, мабуть, вичавлюванням нас», - розповіла журналістка.

 

Розголосу набув один із сюжетів програми «Без слів» про корупцію в Національній опері. Саме після цього скандалу редакцію «Без слів» об'єднали з відділом Артема Шевченка - він став і її керівником, а згодом проект закрили.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3807
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду