detector.media
15.06.2015 12:28
Канал «Еспресо TV» закрив дві програми Юлії Мендель – вона стверджує, що через розслідування
Канал «Еспресо TV» закрив дві програми Юлії Мендель – вона стверджує, що через розслідування

На телеканалі «Еспресо TV» закрито вже другу програму «Привіт з Європи» з журналісткою Юлією Мендель.  Її програми розслідувань «Без слів» припинила вихід кілька тижнів тому. Журналістка подала заяву про її звільнення. Про це Юлія Мендель повідомила «Детектор медіа» особисто.

 

В коментарі «Детектор медіа» журналістка заявила, що програму закрито через поширення в інтернеті забороненого для показу в програмі «Без слів» сюжету розслідувань.  «Я впевнена, що закриття "Привіту" пов'язане з програмою розслідувань», - сказала Юлія Мендель.

 

Журналістка стверджує, що претензії керівництва каналу виникли після того, як на Youtube було розміщено сюжет про «Укрзалізницю», що за два дні набрав понад 6 тисяч переглядів

 

«Судячи з цієї істатистики, сюжет таки має певне суспільне значення, - коментує пані Мендель. - Поширила я його в четвер. У п'ятницю зранку мого режисера почав видзвонювати виконавчий директор каналу, випитуючи про поширення матеріалу. А коли режисер прийшов на роботу домонтовувати "Привіт", йому повідомили, що це останній випуск програми. Він був здивований і написав мені. Пізніше адміністратор через соцмережу спитала, коли я буду на роботі, і в розмові повідомила, що обхідний оформлювати довго. В суботу я отримала розсилку змін у графіку, з якого вже виключили "Привіт". Рішення приймали без мене».

 

Журналістка наголошує: «Окрім як поширення забороненого матеріалу, жодної причини я не бачу: програма мала високі рейтинги».

 

Юлія Мендель подала заяву на звільнення за власним бажанням. «Мені уточнили, що ніхто мене не звільняє. Тоді я спитала, чи мені пропонують іншу посаду і чи платитимуть. Були присутні всі редактори. Вони просто розійшлися. Заява не підписана поки. Але її мусять підписати», - прокоментувала журналістка.

 

«Детектор медіа» звернулася по коментарі до одного із засновників каналу, народного депутата Миколи Княжицькогом. Пан Княжицький здивувався запитанню щодо причин закриття програми «Привіт з Європи» і заявив, що він не займається управлінням каналу. «Я не займаюся управлянням каналу. Там є директор, редактор. З ними про це говоріть. Вони відкривають програми, закривають програми, я цим не займаюся», - сказав пан Княжицький.

 

Шеф-редактор «Еспресо TV» Василь Рябчук у коментарі «Детектор медіа» сказав, що рішення щодо закриття програми начебто пов'язане зі зміною сітки мовлення каналу. «Ми взагалі зараз змінюємо сітку мовлення, у на каналі з'являться нові обличчя», - розповів пан Рябчук.

 

 

Як писала «Детектор медіа», офіційною причиною закриття програми розслідувань «Без слів» були названі низькі рейтинги і наявність в ефірі іншого проекту журналістських розслідувань. За словами пані Мендель, закриття програми відбулося через непорозуміння із Миколою Княжицьким. «У нас виникли непорозуміння з Княжицьким. Він заборонив матеріал, а ми поширили. Потім почалося... Я не знаю, як це назвати, мабуть, вичавлюванням нас», - розповіла журналістка.

 

Розголосу набув один із сюжетів програми «Без слів» про корупцію в Національній опері. Саме після цього скандалу редакцію «Без слів» об'єднали з відділом Артема Шевченка - він став і її керівником, а згодом проект закрили.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY