Потрібно якнайшвидше подолати тотальний вплив олігархів на ЗМІ – Сюмар

Потрібно якнайшвидше подолати тотальний вплив олігархів на ЗМІ – Сюмар

11 Червня 2015
2212

Потрібно якнайшвидше подолати тотальний вплив олігархів на ЗМІ – Сюмар

2212
Потрібно якнайшвидше подолати тотальний вплив олігархів на ЗМІ – Сюмар
Потрібно якнайшвидше подолати тотальний вплив олігархів на ЗМІ – Сюмар

Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що без залежності інформаційної сфери від тотального впливу олігархів швидких реформ в країні не станеться. Про це депутат сказала під час Міжнародної конференції з питань впровадження ефективного механізму для прозорості медіавласності в Україні, повідомляє «24 канал».

 

Пані Сюмар наголосила , що будь-які спроби економічних реформ наштовхуються на серйозний спротив залежних від олігархів медіа , які формують негативний образ політиків, що впроваджують зміни. На її думку, нинішня ситуація фактично створює систему залежності політиків і суспільства від позиції кількох людей, які є власниками ЗМІ.

 

«Сьогодні існує тотальний, монопольний контроль олігархічних груп над ключовими засобами масової інформації»,- додала нардеп.

 

Вікторія Сюмар зазначила, що олігархи перешкоджають появі в Україні нормального медіаринку.

 

«ЗМІ залежні від постійних грошових дотацій . Значить, ці кошти треба звідкись брати. І беруть їх, як правило, знову ж таки з олігархічного капіталу. Без формування реального медіаринку ми не будемо мати вільних засобів масової інформації і тієї свободи слова, яку би хотілося мати в європейській Україні»,- вважає політик.

 

Водночас, за словами пані Сюмар, питання прозорості медіавласності не вирішує одразу усіх проблем у сфері інформації, а лише є першим кроком до створення нормального медіаринку.

 

Нагадаємо, 3 червня Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики більшістю голосів рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроект № 1831 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення», винесений народними депутатами Миколою Княжицьким та Вадимом Денисенком.

 

5 червня на прес-конференції, відповідаючи на запитання «Детектор медіа», Президент України Петро Порошенко заявив, що прозорість медіавласності - принципове питання національної безпеки країни, тому він очікує, що парламент найближчим часом проголосує за відповідний закон.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2212
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду