У Вашингтоні вшанували пам’ять загиблих журналістів - зокрема українця В’ячеслава Веремія

У Вашингтоні вшанували пам’ять загиблих журналістів - зокрема українця В’ячеслава Веремія

10 Червня 2015
1280

У Вашингтоні вшанували пам’ять загиблих журналістів - зокрема українця В’ячеслава Веремія

1280
У Вашингтоні вшанували пам’ять загиблих журналістів - зокрема українця В’ячеслава Веремія
У Вашингтоні вшанували пам’ять загиблих журналістів - зокрема українця В’ячеслава Веремія

У Вашингтоні (США) в єдиному у світі музеї індустрії новин вшанували 14 журналістів, що загинули протягом 2014 року при виконанні службових обов'язків у зоні військових конфліктів, серед них і український журналіст В'ячеслав Веремій. Про це повідомляє «Тиждень» з посиланням на Radio Free Europe.

 

Нагадаємо, київського журналіста В'ячеслава Веремія, що працював у кількох столичних виданнях, було убито в ніч з 18 на 19 лютого в центрі Києві під час подій Євромайдану.

 

До списку вшанованих журналістів також увійшли репортери з різних країн, що загинули в Афганістані, Пакистані, Сирії.

 

Нагадаємо, в ніч вбивства В'ячеслав Веремій зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, почали розгойдувати машину, витягли водія і пасажирів і почали їх бити. Дві людини отримали травми, а журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. Міліція Києва порушила за цим фактом кримінальну справу.

 

У квітні минулого року в.о.міністра внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що В'ячеслава Веремія вбили зі зброї, виданої бандитам в Міністерстві внутрішніх справ на вулиці Богомольця в Києві.


«Була озброєна група бандитів. Їм видавалося зброю, їм видавалися засоби захисту, їм видавалися патрони. Причому особливий цинізм ситуації, я підкреслю, щоб ви всі це розуміли, відбувався в тому, що вбивця Веремія, той, хто безпосередньо стріляв у нього, - і це відео є на всіх екранах, ви це бачили, - за півтори години до вбивства був на Богомольця, 10, у Міністерстві внутрішніх справ. І там отримував у одного із співробітників МВС щити, патрони, і ми думаємо, що зброю», - повідомив він і заявив, що група після нападу на таксі журналіста вбила ще мінімум п'ять людей.

 

Триває судовий процес за фактом вбивства В'ячеслава Веремія. За даними слідства у злочині брали участь п'ять чоловік. Підозрюваного у побитті та притягнутому до відповідальності за статею «Хуліганство» Юрія Крисіна суд відпустив з-під арешту 16 жовтня минулого року. У вбивстві журналіста підозрюють 45-річного Джалала Алієва на прізвисько «Діма Дагестанець». У ГПУ стверджують, що мають докази співпраці пана Алієва з одним з нардепів від Партії регіонів. Підозрюваний досі перебуває у розшуку. Суддя Олег Лінник, який веде справу В'ячеслава Веремія щодо підозрюваного Юрія Крисіна,  вирішив, що засідання буде закритим попри суспільний резонанс справи.  

 

21 листопада минулого року Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Героя України загиблому журналісту В'ячеславу Веремію. 19 лютого на місці загибелі київського журналіста В'ячеслава Веремія у Києві встановлено меморіальну дошку.

 

6 березня Указом Президента України Петра Порошенка № 132/2015 призначено стипендію сину журналіста Максиму Веремію.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1280
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду