На пленумі Донецької обласної організації НСЖУ можуть виключити членів Спілки, які співпрацювали з «ДНР»

На пленумі Донецької обласної організації НСЖУ можуть виключити членів Спілки, які співпрацювали з «ДНР»

8 Червня 2015
1712

На пленумі Донецької обласної організації НСЖУ можуть виключити членів Спілки, які співпрацювали з «ДНР»

1712
На пленумі Донецької обласної організації НСЖУ можуть виключити членів Спілки, які співпрацювали з «ДНР»
На пленумі Донецької обласної організації НСЖУ можуть виключити членів Спілки, які співпрацювали з «ДНР»

11-12 червня у Маріуполі (Донецька область) відбудеться виїзний пленум Донецької обласної організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ), на якому буде розглянуте питання щодо виключення з лав Спілки журналістів, які працюють на сепаратистів. Про це в коментарі «Телекриці» під час «Донбас Медіа Форуму» повідомив голова Донецької обласної організації НСЖУ Олександр Бриж, який наразі проживає у Черкасах.

 

Він розповів, що деякі члени секретаріату обласної організації Спілки, який до початку конфлікту на Донбасі складався з 17 членів, залишилися працювати на Донеччині, інші - виїхали. На виїзному пленумі буде набрано нових секретарів обласної організації і після цього будуть розглянуті справи щодо виключення деяких журналістів з лав Спілки.  

 

«Ми збираємося провести виїзне розширене засідання у Маріуполі. Автобусом заберемо наших членів з Слов'янська, Краматорська, Дружківки. За ці два дні і донаберемо секретарів, і обговоримо питання виключення членів Спілки, які себе заплямували, працюючи на окупанта», - розповів пан Бриж.

 

За його словами, вже складено список з близько 10 журналістів-претендентів на виключення.

 

«Питання про виключення мають вирішуватися колегіально і законно. Тож на пленумі будуть розглядатися справи конкретних людей, їх публікації. На основі цього зробимо висновок, чи порушили ці люди українські закони. Адже в уставі Донецької обласної організації написано, що за умови такого порушення членів виключають з рядів НСЖУ», - пояснив він.

 

Олександр Бриж також повідомив, що під контролем терористів знаходяться такі місцеві видання як «Макеевский рабочий», «Вечерняя Макеевка», «Харцызская родина», «Харцызские вести».

 

«Детектор медіа» також запитала пана Брижа про створення так званого «Союза журналистов ДНР». Нагадаємо, його було засновано на території, контрольованій терористичною організацією «ДНР» наприкінці квітня.

 

«Я дивився відеоролик цих зборів. Там побачив два чи три знайомі обличчя, і 50 - невідомих. Хоча я голова уже 15 років і місцевих журналістів добре знаю. Серед знайомих - Володимир Безродний, заслужений журналіст України. Він запропонував затвердити 5 травня «Днем преси». Вся ця церемонія видавання «квитків журналіста» - це щось настільки «совкове»...», - зазначив пан Бриж.

 

Нагадаємо, у «з'їзді» щодо створення «Союзу журналістів ДНР» взяли участь очільник терористичної організації «ДНР» Олександр Захарченко, так звані «в.о. міністра інформації» Олена Нікітіна та «міністр закордонних справ» Олександр Кофман. Як пише видання, у заході взяли участь  «практично всіх ЗМІ "ДНР", було видано 55 мандатів учасників». Так званим головою «Союзу» став «генеральний продюсер Телебачення "ДНР"» Віктор Петренко, одним з перших почесних членів організації став сам Захарченко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 9 травня «парламент "ДНР"» прийняв «закон» «Про інформацію та інформаційні технології». Про це повідомляє «Рада "ДНР"».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1712
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду