11 червня – міжнародна конференція щодо прозорості медіавласності та деконцентрації медіа в Україні

11 червня – міжнародна конференція щодо прозорості медіавласності та деконцентрації медіа в Україні

8 Червня 2015
3402

11 червня – міжнародна конференція щодо прозорості медіавласності та деконцентрації медіа в Україні

3402
11 червня – міжнародна конференція щодо прозорості медіавласності та деконцентрації медіа в Україні
11 червня – міжнародна конференція щодо прозорості медіавласності та деконцентрації медіа в Україні

11 червня в Києві відбудеться міжнародна конференція «Впровадження ефективного механізму для прозорості медіа власності в Україні», організована Комітетом Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики та Міністерством інформаційної політики України за підтримки спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні».

 

У ході заходу буде представлено та обговорено законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення» № 1831 (доопрацьований), авторами законопроекту є Микола Княжицький і Вадим Денисенко.

 

На конференція дві панельні дискусії на теми: «Регуляторні рішення для розкриття кінцевих медіа власників» та «Роль громадянського суспільства. Підтримка міжнародних організацій». Ключовим спікером заходу стане експерт Ради Європи Матіаш Хутер (Австрія), який є активістом з питань прозорості та консультантом з питань боротьби з корупцією, відкритих даних та доступу до інформації. У період з 2009 по 2014 рік він працював старшим аналітиком у організації Transparency International Georgia, в основному займаючись питаннями прозорості медіа  власності. Наразі він працює у Відні та проводить правозахисну роботу щодо доступу до інформації у якості виконавчого директора НУО Informationsfreiheit. Матіаш Хутер представить стандарти ЄС та Ради Європи щодо прозорості медіа власності, вимоги щодо розкриття та оприлюднення інформації щодо власності, створення Державного реєстру суб'єктів інформаційної діяльності.

 

Лаша Тугуші, експерт Ради Європи та Кахі Курашвіллі, керівник юридичного департаменту Грузинської національної комісії з питань зв'язку представлять грузинський досвід розкриття кінцевих власників медіа та досвід грузинського регулятора.

 

Ознайомитися із попередньою програмою можна за посиланням.

 

До участі запрошуються представники органів державної влади  та громадських організацій, експерти та журналісти, які систематично працюють з тематикою прозорості медіа власності в Україні.

 

Для реєстрації для участі в конференції потрібно заповнити анкету.

 

Підтвердження участі буде надіслано відібраним учасникам до 18.00 8-го червня.

 

Конференція відбудеться з 10.00 до 15.00 у готелі Radisson Blu, вул. Ярославів вал, 22, конференц-зала Embassy Suite. Початок реєстрації: о 9.30.


З питань участі та акредитації журналістів треба звертатися до Орисі Федорчук +38067 495 40 51; Orysya.Fedorchuk@coe.int.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3402
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду