Редакція «Радио Свобода» видалила опублікований матеріал про Путіна

Редакція «Радио Свобода» видалила опублікований матеріал про Путіна

24 Травня 2015
2380

Редакція «Радио Свобода» видалила опублікований матеріал про Путіна

2380
Редакція «Радио Свобода» видалила опублікований матеріал про Путіна
Редакція «Радио Свобода» видалила опублікований матеріал про Путіна

Редакція «Радио Свобода» видалила опублікований 23 травня матеріал про минуле Путіна.

 

«Публікацію видалено на прохання співрозмовника Радіо Свобода, який остерігається за свою безпеку. Приносимо вибачення», - зазначається на сайті «Радіо Свобода».

 

Цю інформацію у коментарях на своїй сторінці у Facebook підтвердила автор матеріалу Анастасія Кириленко

 

 


 

Текст передрукували інтернет-ЗМІ та поширили близько 15 тисяч користувачів Facebook. У ньому йдеться про подробиці судового процесу  бізнесмена родом із Петербурга Максима Фрейдзона проти компаній «Газпром» і «Лукойл» та їхнім керівництвом в рамках закону «Про підпали під вплив рекетирів і корумпованих організаціях».

 

Пан Фрейдзон, який тепер мешкає у Нью-Йорку, стверджує, що ці компанії незаконно придбали його частки в нафтовому бізнесі в 1990-х.

 

У матеріалі наведено коментарі пана Фрейдзона про Володимира Путіна, свідком ранньої кар'єри якого був бізнесмен.  

 

У підготовці цього матеріалу журналістка «Радіо Свобода» подала запит прес-секретарю Путіна Дмитра Пєскова. Коментарів він не надав, однак зробив публічну заяву про атаку на Путіна з боку західних видань, які цікавляться подіями в Петербурзі 1990-х.

 

 


 

Автор тексту - російська журналістка, яка нині мешкає у Франції, Анастасія Кириленко. Раніше вона готувала розслідування про діяльність Володимира Путіна у Петербурзі, а нині виступає із лекціями про президента РФ. До Парижа вона переїхала після того, як попросила політичного притулку.

 

«Детектор медіа»

Фото з архіву  «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2380
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду