У Донецьку терористи напали на фрілансера «Громадського ТБ Донбасу» - Мацука

У Донецьку терористи напали на фрілансера «Громадського ТБ Донбасу» - Мацука

14 Травня 2015
2571

У Донецьку терористи напали на фрілансера «Громадського ТБ Донбасу» - Мацука

2571
У Донецьку терористи напали на фрілансера «Громадського ТБ Донбасу» - Мацука
У Донецьку терористи напали на фрілансера «Громадського ТБ Донбасу» - Мацука

В захопленому терористами «ДНР» Донецьку триває зачистка незалежних журналістів - здійснена напад на фрілансера «Громадське ТБ Донбасу». Про це повідомив керівник організації «Донецький інститут інформації», яка випускає сайт «Новости Донбасса» і проект «Громадське ТБ Донбасу» Олексій Мацука, пише видання «Нововсти Донбасса».

 

За його словами, за фрілансером «Громадське ТБ Донбасу» в Донецьку була оголошено полювання. В результаті збройні сепаратисти напали на квартиру журналіста. Постраждав і сам журналіст.

 

«У Донецьку неможливо сьогодні вести повноцінне журналістську роботу. Незалежний журналіст - перша мішень для збройних сепаратистів. Рівно рік тому пройшла перша хвиля зачистки інформаційного поля окупованій Донеччини. Пройшов рік і методи сепаратистів лише посилилися. Це справжня сталінська "народна" республіка», - сказав Олексій Мацука.

 

У своєму Facebook Олексій Мацука написав, що не може поки що назвати прізвище фрілансера і опублікував фото розгромленої нападниками квартири журналіста.

 

«Свобода слова по-ДНРовскі. Ось тільки частина (дуже маленька) наслідків для нашого фрілансера в окупованому місті. Це його квартира - що, цікаво, вони там шукали?! Ситуація така, що поки назвати прізвище фрілансера не можу, але скоро дізнаєтеся всі подробиці. Напад здійснили озброєні люди, які спокійно пересуваються по обласному центру в пошуках незалежних журналістів», - написав керівник проекту «Громадське ТБ Донбасу».

 

Олексій Мацука опублікував фото розгромленої квартири фрілансера

 

Нагадаємо, 3 березня стартував в ефірі спільний телепроект «Еспресо TV» та «Радіо Свобода» «Донбас. Реалії», присвячений ситуації на сході України. Програму веде один із засновників «Громадського ТБ Донбасу», редактор порталу «Новости Донбасса» Олексій Мацука, який змушений був виїхати з окупованої території Донбасу.

 

«Детектор медіа»

Фото - з Facebook Олексія Мацуки

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2571
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду