У Рівному суддя вимагає від журналістки 200 тис. грн відшкодування

У Рівному суддя вимагає від журналістки 200 тис. грн відшкодування

6 Травня 2015
3168

У Рівному суддя вимагає від журналістки 200 тис. грн відшкодування

3168
У Рівному суддя вимагає від журналістки 200 тис. грн відшкодування
У Рівному суддя вимагає від журналістки 200 тис. грн відшкодування

Суддя Рівненського міського суду Олександр Тимощук подав позов про захист честі та гідності, відшкодування моральної шкоди проти журналістки місцевих інтернет-видань «Голосно» та «Все» Вікторії Мамотюк (на фото). Про це журналістка повідомила на своїй сторінці у Facebook.

 

Причиною для позову стали матеріали, які журналістка публікувала про суддю. Пані Мамотюк є співвідповідачем у справі, оскільки суддя подав позов ще на агентство «Рівнеінформ» та рівненський тижневик «Льонокомбінат», а також юриста Ліану Диновську. За словами журналістки, суддя просить 200 тис. грн відшкодування моральної шкоди.

 

Суддя заявив, що журналістка у змові з юристом публікувала про нього наклепницькі матеріали.

 

«У позовній зайві йдеться про те, що я, як журналіст, перебуваючи у змові з соціальним юристом Ліаною Диновькою (яка буцімто виконувала брудне замовлення, якоїсь посадової особи, яку Тимощук не називає), публікувала завідомо неправдиві та наклепницькі матеріали. Тепер Тимощук хоче відбілити свою честь, гідність та ділову репутацію. Тимощук хоче, щоби я несла солідарну відповідальність за заподіяну йому шкоду», - написала Вікторія Мамотюк.

 

 

 


 

Вона також додала, інформація про діяльність судді Тимощука виходила зокрема в сюжетах телеканалів ICTV, «Інтер» та «1+1». «Але боягуз Тимощук не наважується подати позов на центральні канали, а лише на регіональну журналістку та місцеві сайти», - вважає пані Мамотюк.

 

У своєму дописі журналістка навела список посилань на матеріали про суддю, в одному з яких ідеться про квартирне шахрайство судді.

 

Нагадаємо, 24 квітня голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко подав судовий позов до та газети «Україна молода» щодо публікації кінорежисера Володимира Савельєва. Пан Іллєнко вимагатиме спростування недостовірної, за його твердженням, інформації, а також захисту честі, гідності та ділової репутації та відшкодування моральної шкоди. На думку пана Іллєнка, на сторінках «України молодої» Володимир Савельєв поширив «відверту брехню» та «паплюжить багатьох людей», в тому числі, покійного батька голови Держкіно - Юрія Іллєнка й діяча української культури Тараса Шевченка.

 

«Детектор медіа»

Фото - Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3168
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду