ТРК «Чернівці» звинуватили у продажності після ефіру з депутатом «Опозиційного блоку», колишнім головою ОДА Папієвим

ТРК «Чернівці» звинуватили у продажності після ефіру з депутатом «Опозиційного блоку», колишнім головою ОДА Папієвим

17 Квітня 2015
2935

ТРК «Чернівці» звинуватили у продажності після ефіру з депутатом «Опозиційного блоку», колишнім головою ОДА Папієвим

2935
ТРК «Чернівці» звинуватили у продажності після ефіру з депутатом «Опозиційного блоку», колишнім головою ОДА Папієвим
ТРК «Чернівці» звинуватили у продажності після ефіру з депутатом «Опозиційного блоку», колишнім головою ОДА Папієвим

16 квітня під час ефіру програми міської телерадіокомпанії «Чернівці» (МТРК «Чернівці»), в якій взяв участь народний депутат України від «Опозиційного блоку», колишній голова Чернівецької обласної держадміністрації (ОДА) Михайло Папієв, біля будівлі каналу зібралися активісти, які звинуватили ТРК у продажності та заангажованості. Про це йдеться у заяві колективу телеканалу, яку опублікувало видання «БукІнфо»

 

Колишній очільник області Михайло Папієв став гостем програми «Пряма відповідь».

 

«Під час ефіру під стінами нашої телерадіокомпанії зібралася група громадських активістів з метою поспілкуватися з народним депутатом. Не дочекавшись гостя програми, активісти викликали міліцію. Папієв на той час приміщення телерадіокомпанії вже покинув, а нам довелося спілкуватися з правоохоронцями і писати пояснення», - повідомляє телеканал.

 

Розмова з міліцією тривала майже до 2-ї години ночі. Працівники «Чернівців» повідомляють, що намагалися пояснити активістам, що Михайла Папієва на території ТРК вже немає, але «почули у свою адресу звинувачення у продажності та заангажованості».

 

ТРК «Чернівці» наголошує, що завжди послуговується принципами свободи слова та плюралізму думок - в тому числі під час виборів 2004 та 2012 років, коли телеканал заявляв про тиск.

 

«Під час подій Революції Гідності, коли через пожежу на телевізійні вежі у Києві відключилися практично всі ефірні канали, ми першими перейшли на цілодобову трансляцію супутникових українських каналів, котрі висвітлювали ці події. Ми змушені постійно боротися за своє право запрошувати на ефіри різних гостей із різними політичними поглядами та думками, аби надавати глядачам різнобічну, збалансовану інформацію. І це не залежить від нашої симпатії до тих чи інших людей, до тії чи іншої політичної сили», - заявляє телеканал.

 

Телекомпанія повідомила, що і надалі надаватиме можливість висловлюватися у своєму ефірі усім політичним силам, залишаючи свої людські вподобання поза кадром.

 

Така позиція, на думку колективу, підтверджує спрямування України на Європу та її демократичні цінності і не гратиме на руку «московським пропагандистам, які тут таки підхоплять тезу про відсутність свободи слова в Україні та нагнітання агресії та ненависті».

 

МТРК «Чернівці» сподівається, що глядачі самі проаналізують озвучені в ефірі думки і зроблять висновки.

 

Нагадаємо, в 2013 році МТРК «Чернівці» судилася з Національною радою з питань телебачення і радіомовлення щодо  конкурсу на місця в цифровому мультиплексі МХ-5 (категорія - регіональне і місцеве мовлення).

 

У березні Рада журналістської етики і правління Чернівецької обласної організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ) звинуватили місцеву румуномовну газету Libertatea Cuvantului у порушенні професійних стандартів в публікації щодо нової хвилі мобілізації. 22 січня в чернівецькій румуномовній газеті Libertatea Cuvantului вийшла частина проповіді настоятеля Свято-Вознесенського Банченського монастиря, єпископа Лонгіна (Михайла Жара), в якій він закликає «не віддавати дітей на смерть», а керівників держави називає «сатаністами».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2935
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду