Київська міліція підтвердила обставини вбивства журналіста Сергія Сухобока

Київська міліція підтвердила обставини вбивства журналіста Сергія Сухобока

16 Квітня 2015
2206

Київська міліція підтвердила обставини вбивства журналіста Сергія Сухобока

2206
Підозрюваних у вбивстві затримано, їм загрожує термін покарання у вигляді 8 років тюрми
Київська міліція підтвердила обставини вбивства журналіста Сергія Сухобока
Київська міліція підтвердила обставини вбивства журналіста Сергія Сухобока

Столична міліція підтвердила обставини вбивства журналіста Сергія Сухобока, яке сталося в ніч з 12 на 13 квітня на Русанівських садах у Києві. Двох людей, які підозрюються у нападі, наразі затримано - їм загрожує до 8 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба київської міліції.

 

Нагадаємо, у ніч після Великодня, у понеділок 13 квітня, в Києві був по-звірячому вбитий український журналіст, співзасновник інтернет-видання «Обком» Сергій Сухобок.

 

«В низці ЗМІ пройшло повідомлення, що вбито журналіста. Міліція даної інформації не підтвердила. Кілька годин тому родичі, що проживають на території іншої держави, опізнали померлого. Чоловік дійсно працював журналістом», - підтвердили в міліції.

 

В МВС повідомили, що 13 квітня о 00.54 до чергової частини Дніпровського районного управління столичної міліції надійшло повідомлення, що на одній із вулиць мікрорайону Русанівські Сади знайдено скривавленого чоловіка. «За викликом прибули правоохоронці та співробітники «швидкої медичної допомоги». Під час надання йому першої медичної допомоги потерпілий помер», - повідомили в міліції.

 

Чоловік не мав при собі документів, тож міліціонери провели необхідні оперативно-розшукові заходи.

 

«У ході слідства було з'ясовано, що небіжчик проживав на дачі у свого товариша. Вже кілька місяців він конфліктував із сусідами. Того вечора вони  прийшли до потерпілого. Обидва непроханих гостя були налаштовані агресивно, оскільки перебували в стані алкогольного сп'яніння. Між чоловіками виникла чергова сварка, яка швидко переросла в бійку. Спочатку сусіди били свого опонента в будинку, а потім витягли його на вулицю та продовжили знущатись. Врешті лишили скривавлену жертву на асфальті, а самі пішли допивати», - йдеться в повідомленні МВС.

 

Правоохоронці виявили підозрюваних осіб за місцем мешкання, у присутності понятих вилучили їхній одяг з бурими плямами, який направили на експертизу.

 

Слідчим відділом Дніпровського районного управління розпочато кримінальне провадження за статтею 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. Відносно затриманих обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, слідчі дії тривають.

 

Нагадаємо, 16 квітня головний редактор «Обкому» Олексій Миронов повідомив обставини вбивства колеги. «Два мерзотники, 93 р.н. (уродженець Волині) і 85 р.н. (родом з Пермі), що мешкали по сусідству, упившись на Великдень до нестями, вирішили з ним за щось поквитатися. Результат їхніх старань шокував і бувалих фахівців лікарні швидкої допомоги, і медексперта, і слідчих... Після опізнання ми ще не раз перепитували один одного, чи точно це він», - написав він.

 

Сергія Сухобока ховатимуть у закритій труні. Прощання відбудеться в Києві в п'ятницю, 17 квітня, о 10.00 у морзі на вул. Петра Запорожця, 26, у Києві. Його тіло повезуть з Києва до Полтави, де живуть його рідні та дочка Анастасія.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2206
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду