У Києві розстріляли Олеся Бузину (ДОПОВНЕНО)

У Києві розстріляли Олеся Бузину (ДОПОВНЕНО)

16 Квітня 2015
5430

У Києві розстріляли Олеся Бузину (ДОПОВНЕНО)

5430
У Києві розстріляли Олеся Бузину (ДОПОВНЕНО)
У Києві розстріляли Олеся Бузину (ДОПОВНЕНО)

16 квітня близько 13:30 у Києві було вбито скандального журналіста Олеся Бузину. Про це у Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, інформацію підтвердила столична міліція.

 

«Щойно на вул. Дегтярівській в районі будинку номер 58 з «Форд Фокус» темно-синього кольору був розстріляний сумнозвісний журналіст Олесь Бузина. Номери на машині були чи латвійські, чи білоруські. Точно не українські», - повідомив пан Геращенко.

 

Радник міністра внутрішніх справ просить терміново всіх водіїв міста Києва телефонувати до міліції, якщо вони побачать на вулиці машину з аналогічними прикметами.

 

«Схоже, що відстріл свідків у справі антимайдану триває, - додав пан Геращенко. - Всім, хто мав стосунок до організації та фінансування антимайдану чи інших протиправних дій проти Майдану та відчуває загрозу життю, прохання звертатися до правоохоронних органів, щоб не слідувати шляхом Калашникова і Бузини».

 

Інформацію про вбивство підтвердила прес-служба столичної міліції.

 

«У Шевченківському районі Києва невідомі вбили чоловіка. Його особа встановлена - це відомий український письменник», - йдеться в повідомленні відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС у м. Києві.

 

«Щойно по спецлінії 102 надійшло повідомлення про те, що на вулиці Дегтярівській двоє в масках стріляли у чоловіка. За словами свідків, двоє невідомих вийшли з автомобіля і вистрілили в напрямок потерпілого. Його особа встановлена  - це відомий український письменник. На місці працюють слідчо-оперативні групи Шевченківського районного та Головного управлінь столичної міліції», - повідомили в міліції.

 

Очевидець інциденту, заступник голови партії «Правий сектор» Анна Демид на своїй сторінці у Facebook пише, що Олеся Бузину застрелили прямо на подвір'ї біля будинку. «Вистріли чули всі», - пише вона.

 

«Стріляли з-за спини ... 2 чоловіка. Його реально випасали декілька днів, зі слів міліції. Були на машині з іноземними номерами», - пізніше додала вона.

 

Фото Анни Демид

 

Фото - SobiNews.Com

 

Через декілька хвилин після повідомлення про вбивство Олеся Бузини питання про ставлення до цього поставили президенту Росії Володимиру Путіну у ефірі «прямої лінії», яка саме триває в цей момент, пише «Українська правда». У відповідь Путін сказав, що це вже не перше політичне вбивство в Україні і всі вони, на його думку, не розслідуються.

 

Олесь Бузина відомий своїми провокативно українофобськими заявами у ЗМІ та публічними скандалами: наприклад, у прямому ефірі програма «Велика політика» на телеканалі «Інтер» він побився з художником і активістом Сергієм Поярковим. Він є також автором скандальних книжок «Воскрешение Малороссии»,  «Вурдалак Тарас Шевченко», «Верните женщинам гаремы» та інших. Журналіста запрошували в якості експерта на ефіри заборонених в Україні російських телеканалів.

 

Пан Бузина був кандидатом у народні депутати України по мажоритарному київському міському виборчому округу № 223 від партії «Русский блок».

 

З червня 2006 року він співпрацював з видавничим домом Ріната Ахметова «Сьогодні Мультімедіа» - працював спеціальним кореспондентом газети «Сегодня», вів авторські колонки, керував авторськими проектами «Военный эксперт» і «Так, но не так».

 

13 січня 2015 року був призначений шеф-редактором газети «Сегодня». Але на початку березня звільнився. Сам пан Бузина заявив, що пішов з посади через «цензуру» і заборону брати участь у шоу.

 

Нагадаємо, що 15 квітня увечері в Києві був убитий депутат п'ятого скликання Верховної Ради від Партії регіонів Олег Калашников. Його застрелили у власному під'їзді.

 

Радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що слідство розглядатиме кілька версій вбивства, серед них: політична діяльність Калашникова, в тому числі пов'язана з участю в організації, фінансуванні та модерації так званого антимайдану в Маріїнському парку; його бізнес-інтереси і в тому числі питання позик і боргів; особистісні відносини; вбивство з метою пограбування; інші версії вбивства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5430
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
wevhuy
3296 дн. тому
Путин как-то вдруг очень стремительно заговорил о Бузине. И благодаря гебэшному Х*йлу вспомнилось, что Бузина - сын кагэбиста и человек соответсвующих взглядов и воспитания. Ну, и невольно Путин напомнил, что в КГБ-ВЧК есть традиция под занавес убивать своих, кто стал уже не трудоспособен: Ленина, Троцкого, Кирова, Ежова, Тухачевского, Ягоду, Берию, Литвиненко.....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду