Російсько-українська копродукція не підпадає під закон про заборону російських серіалів – Ткаченко

Російсько-українська копродукція не підпадає під закон про заборону російських серіалів – Ткаченко

1 Квітня 2015
3475

Російсько-українська копродукція не підпадає під закон про заборону російських серіалів – Ткаченко

3475
Російсько-українська копродукція не підпадає під закон про заборону російських серіалів – Ткаченко
Російсько-українська копродукція не підпадає під закон про заборону російських серіалів – Ткаченко

Якщо в титрах російського фільму або серіалу буде вказана українська компанія, то він не підпаде під дію закону про заборону російських фільмів і серіалів. Таку думку в інтерв'ю «ЛігаБізнесІнформ» висловив генеральний директор телегрупи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко.

 

Пан Ткаченко критично відгукнувся про ту версію закону, яку скеровано на підпис Президенту України Петрові Порошенку: заборона не лише мілітаристських російських фільмів і серіалів, а й будь-яких російських фільмів і серіалів, знятих після 1 січня 2014 року. «Ніхто не розуміє, що таке російський продукт. Думаю, що тут буде широке поле для маніпулювання, вільна трактовка цієї норми. Потрібно вносити додаткові поправки в закон, для того щоб усім було зрозуміло і всі знаходилися в одній площині», - заявив керівник «1+1 медіа».

 

Раніше в інтерв'ю «Детектор медіа» головний продюсер серіалів і фільмів «1+1» Олена Васильєва висловила думку, що повна заборона російських фільмів - це крайнощі. «Це жахливі втрати, які неможливо було передбачити. Із цієї точки зору законопроект дуже болючий», - сказала вона.

 

Нагадаємо, 18 березня голова Верховної Ради Володимир Гройсман підписав текст закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» (законопроект № 1317) і 19 березня скерував його на підпис Президенту України. У тексті, зокрема, міститься така норма: «...заборона розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій поширюється на розповсюдження та демонстрування будь-яких фільмів незалежно від країни походження, виробництва після 1 серпня 1991 року. Заборона трансляції фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди передбачених попереднім реченням органів та дій, поширюється на фільми, вироблені після 1 січня 2014 року».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3475
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
телелюбитель
3306 дн. тому
Ткаченко і Васильєва, роззуйте очі! У світі є понад півтори сотні країн. Світ не зійшовся клином на матушкє рассії. Чому ви присмокталися до нашого одвічного ворога і життя собі не уявляєте без російських мильних опер? В українців зовсім інша ментальність, їх нудить від неодмінних для російських серіалів лайок, пиятики, бійок, бандитів і доблесних чоловіків у погонах. Нащо ви так уперто намагаєтеся привчити українців до цього лайна? Хто вам за це платить?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду