detector.media
01.04.2015 14:42
Російсько-українська копродукція не підпадає під закон про заборону російських серіалів – Ткаченко
Російсько-українська копродукція не підпадає під закон про заборону російських серіалів – Ткаченко

Якщо в титрах російського фільму або серіалу буде вказана українська компанія, то він не підпаде під дію закону про заборону російських фільмів і серіалів. Таку думку в інтерв'ю «ЛігаБізнесІнформ» висловив генеральний директор телегрупи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко.

 

Пан Ткаченко критично відгукнувся про ту версію закону, яку скеровано на підпис Президенту України Петрові Порошенку: заборона не лише мілітаристських російських фільмів і серіалів, а й будь-яких російських фільмів і серіалів, знятих після 1 січня 2014 року. «Ніхто не розуміє, що таке російський продукт. Думаю, що тут буде широке поле для маніпулювання, вільна трактовка цієї норми. Потрібно вносити додаткові поправки в закон, для того щоб усім було зрозуміло і всі знаходилися в одній площині», - заявив керівник «1+1 медіа».

 

Раніше в інтерв'ю «Детектор медіа» головний продюсер серіалів і фільмів «1+1» Олена Васильєва висловила думку, що повна заборона російських фільмів - це крайнощі. «Це жахливі втрати, які неможливо було передбачити. Із цієї точки зору законопроект дуже болючий», - сказала вона.

 

Нагадаємо, 18 березня голова Верховної Ради Володимир Гройсман підписав текст закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» (законопроект № 1317) і 19 березня скерував його на підпис Президенту України. У тексті, зокрема, міститься така норма: «...заборона розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій поширюється на розповсюдження та демонстрування будь-яких фільмів незалежно від країни походження, виробництва після 1 серпня 1991 року. Заборона трансляції фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди передбачених попереднім реченням органів та дій, поширюється на фільми, вироблені після 1 січня 2014 року».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY