Відкрито кримінальне провадження щодо застосування сили проти Мустафи Найєма в «Укрнафті»

Відкрито кримінальне провадження щодо застосування сили проти Мустафи Найєма в «Укрнафті»

23 Березня 2015
9571
23 Березня 2015
20:35

Відкрито кримінальне провадження щодо застосування сили проти Мустафи Найєма в «Укрнафті»

9571
Відкрито кримінальне провадження щодо застосування сили проти Мустафи Найєма в «Укрнафті»
Відкрито кримінальне провадження щодо застосування сили проти Мустафи Найєма в «Укрнафті»

Міліція розслідує інцидент з народним депутатом від фракції «Блок Петра Порошенка» Мустафою Найємом біля будівлі «Укрнафти» у Києві, що стався 22 березня. Про це йдеться у повідомленні прес-служби головного управління МВС в Києві.

 

«22 березня 2015 року по спецлінії "102" надійшло повідомлення, що до будівлі, яка розташована на провулку Нестеровському, не пускають народного депутата України. На місці події до працівників міліції із заявою звернувся народний обранець. Чоловік повідомив, що невідомі особи у камуфляжному одязі заблокували вхід до установи та не пускають його всередину, тим самим перешкоджають його діяльності», - повідомляє міліція.

 

Cлідчим відділом Шевченківського РУ ГУМВС України в місті Києві відкрито кримінальне провадження за статтею 351 (Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

 

Нагадаємо, у ніч на 23 березня народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм повідомив, що написав заяву в міліцію щодо застосування до нього сили для недопуску в будівлю компанії «Укрнафта» увечері в неділю, 22 березня.

 

«Мене справді не пустили всередину будівлі попри положення закону про статус народного депутата, яке дозволяє члену парламенту безперешкодно входити на територію будь-якого підприємства, незалежно від форми власності й підпорядкування. Побиття до півсмерті не було. Але при спробі увійти в будівлю до мене справді застосували силу. Написав заяву в міліцію, вказавши, що все це відбувалося в присутності керівництва "Укрнафти"», - написав депутат.

 

 

Увечері 22 березня «Українська правда» повідомила, що під будівлею «Укрнафти», вхід до якої заблокували автоматники, сталася сутичка між представниками «охорони» будівлі та народним депутатом Мустафою Найємом. Зі слів пана Найєма, на його прохання потрапити всередину будівлі заступник голови правління «Укрнафти» Віктор Захаров заявив, що не може цього дозволити, оскільки «проводяться роботи».

 

«Після того як сам Захаров пішов всередину будівлі, я пішов за ним. Біля вхідних дверей сталася сутичка між мною та людьми у камуфляжі. Один з них - у цивільному - вдарив мене кілька разів. Потім били по ногах, відштовхуючи від дверей», - розповів пан Найєм.

 

Він також зазначив, що просив дозволити переконатися, що в приміщенні немає озброєних людей. За його словами, в отвір відчинених дверей було видно, що весь перший поверх будівлі заповнений людьми з металевими щитами. Відштохвнувши нардепа від входу до будівлі, люди у камуфляжі закрили двері і не виходиди на вулицю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9571
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду