НТКУ призупинила угоду з Euronews та очікує суду

НТКУ призупинила угоду з Euronews та очікує суду

17 Березня 2015
4986
17 Березня 2015
17:40

НТКУ призупинила угоду з Euronews та очікує суду

4986
НТКУ призупинила угоду з Euronews та очікує суду
НТКУ призупинила угоду з Euronews та очікує суду

Національна телекомпанія України (НТКУ) призупинила угоду з Euronews у зв'язку з великою сумою заборгованості. Про це пише Delo.ua з посиланням на генерального директора НТКУ Зураба Аласанію.

 

«У нас є борги (10,7 млн євро - ТК) і поки вони накопичуються. Саме тому ми призупинили з ними (Euronews -Ред.) угоди - буквально за кілька днів будуть нараховані ще 5,5 млн євро, тому ми і "пригальмували"», - повідомив пан Аласанія.

 

Він припускає, що питання боргу буде вирішуватися в суді і Euronews, скоріш за все, невдовзі подасть відповідний позов. Але, з його слів, в української сторони є досить сильні позиції для подання зустрічного позову з приводу порушень при укладанні угоди. «Це перемовини сторін, і ми зараз перебуваємо на цій стадії. Чи будуть вони подавати до суду, чи будемо ми подавати (зустрічний позов. - Ред.), яку частину боргу ми зможемо на себе взяти, за скільки його реструктуризують - тут у гру вступають юристи», - додав пан Аласанія.

 

Він також нагадав, що НТКУ володіє 1% акцій Euronews, які необхідно буде продати, і з цих питань окремо вестимуться перемовини.

 

Нагадаємо, що НТКУ вже подала до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення заяву про анулювання супутникової ліцензії на українську версію міжнародного телеканалу Euronews.

 

Про наміри НТКУ та Кабінету Міністрів України розірвати угоду з Euronews було відомо з початку 2015 року. Пан Аласанія пояснював це відсутністю коштів на продовження угоди. Наразі заборгованість НТКУ перед Euronews за попередні роки за ліцензійною угодою становить 10 млн 700 тис. євро.

 

Наприкінці грудня 2014 року Державний комітет телебачення і радіомовлення розробив проект урядового розпорядження «Про припинення функціонування україномовної версії міжнародного телеканалу Euronews». Однак розпорядження досі не ухвалено. Проект передбачає доручити Національній телекомпанії вжити заходів щодо:

- припинення дії ліцензійної угоди від 21 жовтня 2010 р. про створення україномовної версії міжнародного каналу Euronews, укладеної між НТКУ та акціонерним товариством з обмеженою відповідальністю (АТОВ) Еuronews;

- припинення виробництва україномовної версії міжнародного телеканалу Euronews;

- продажу 2590 іменних акцій «B» АТОВ Еuronews (1%), які належать НТКУ.

 

На початку січня стало відомо, що український олігарх, співвласник групи каналів «Інтер» Дмитро Фірташ вирішив взяти на себе фінансування української служби Euronews. 13 березня Inter Media Group оголосила про укладання на початку березня угоди про співпрацю з Euronews, яка буде спрямована на розвиток та зміцнення української версії Euronews. Угода передбачає, що українська команда Euronews працюватиме у Ліоні (Франція) та Києві над створенням контенту для української версії Euronews, яка транслюватиметься у безперервному мовленні по всьому світу, а також над розширеною українською версією, призначеною для української аудиторії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4986
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду