18 березня – конференція для редакторів регіональних ЗМІ «Висвітлення засобами масової інформації кризи в Україні»

13 Березня 2015
2845
13 Березня 2015
11:54

18 березня – конференція для редакторів регіональних ЗМІ «Висвітлення засобами масової інформації кризи в Україні»

2845
18 березня – конференція для редакторів регіональних ЗМІ «Висвітлення засобами масової інформації кризи в Україні»

18 березня в готелі «Прем'єр Палац» (Київ) відбудеться конференція для редакторів регіональних ЗМІ «Висвітлення засобами масової інформації кризи в Україні».

 

Конференція є частиною проекту «Професійні стандарти висвітлення тем, пов'язаних з конфліктами». Проект в Україні реалізують Інститут регіональної преси та інформації (IRMI) у партнерстві з Фондом Томсона (Велика Британія) та асоціацією «Журналістська ініціатива» (АЖІ). Проект підтриманий Фондом безпеки, стабілізації та урегулювання конфліктів Посольства Великої Британії в Україні.

 

Головна мета проекту, що триває з листопада та завершиться наприкінці березня, - вдосконалити висвітлення у засобах масової інформації питань, пов'язаних з внутрішньо переміщеними особами (ВПО) в Україні, зокрема, у регіонах, що прийняли найбільшу кількість ВПО.

 

Упродовж останніх п'яти місяців у рамках проекту було проведено тренінги для журналістів регіональних медіа з професійних та етичних норм висвітлення проблем ВПО. В тренінгах, яки пройшли в Харкові, Львові, Полтаві та Запоріжжі, також взяли участь експерти, НДО та волонтерські організації, які безпосередньо працюють з ВПО.

 

Окрім того, було надано цільову тренінгову та редакційну підтримку «Громадському ТБ» з проведення зйомок у Харкові, Одесі та Львові, в результаті чого має вийти документальний фільм про внутрішніх переселенців в Україні.

 

У конференції візьмуть участь близько 30 керівників ЗМІ, представники українських та міжнародних організацій, що опікуються проблемами ВПО, медіа експерти, представники провідних міжнародних журналістських організацій. Учасники обговорять етичні принципи при висвітленні конфліктів, кризу в Україні як виклик для ЗМІ, регіональне співробітництво медіа та інші.

 

Контактна особа - Ангеліна Солдатенко, виконавчий директор IRMI, irmi.ukraine@gmail.com, +38 050 300 3769.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2845
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду