У Криму ФСБ  проводить обшук у квартирі редактора «Центру журналістських розслідувань» Наталії Кокоріної (ОНОВЛЕНО)

У Криму ФСБ проводить обшук у квартирі редактора «Центру журналістських розслідувань» Наталії Кокоріної (ОНОВЛЕНО)

13 Березня 2015
2831
13 Березня 2015
11:01

У Криму ФСБ проводить обшук у квартирі редактора «Центру журналістських розслідувань» Наталії Кокоріної (ОНОВЛЕНО)

2831
У Криму ФСБ  проводить обшук у квартирі редактора «Центру журналістських розслідувань» Наталії Кокоріної (ОНОВЛЕНО)
У Криму ФСБ  проводить обшук у квартирі редактора «Центру журналістських розслідувань» Наталії Кокоріної (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні, 13 березня, у Сімферополі (АР Крим) співробітники ФСБ проводять обшук в квартирі за місцем прописки редактора «Центру журналістських розслідувань» Наталії Кокоріної. Про це йдеться на сайті «Центру».

 

Підстави для проведення обшуку наразі невідомі - зв'язку з журналісткою, після того, як вона зайшла в квартиру, немає. Як повідомляють кореспонденти «Центру», далі під'їзду будинку співробітники ФСБ нікого не пропускають.

 

Як раніше повідомила колегам Наталія Кокоріна, близько 8.00 ранку її попросили приїхати на квартиру батьків (вона проживає окремо). «Вранці зателефонував мужчина, представився дільничним Київського району і повідомив, що двері квартири, в якій я прописана і живуть мої батьки, розкрита. У батьків телефони були відключені», - розповіла Наталія Кокоріна.

 

Після того, як вона зайшла в квартиру, зв'язок з нею теж пропав. Родичі журналістки повідомили «Центру», що в квартирі співробітники ФСБ проводять обшук. Журналістів, які прибули на місце події, в під'їзд будинку не пропускають люди в цивільному.

 

Співробітники ФСБ не допустили адвоката Джеміля Темішева в квартиру, де прописана редактор «Центру журналістських розслідувань», повідомляє «Центр».

 

За словами пана Темішева, співробітники ФСБ проігнорували його прохання допустити до місця проведення обшуку, що є порушенням вимог кримінально-процесуального кодексу РФ. «Співробітники ФСБ навіть не відкрили двері, щоб упевнитися в тому, що я є адвокатом. Таким чином, є підстави говорити про те, що порушено вимоги частини 11 статті 182 КПК РФ "Підстави та порядок проведення обшуку". А саме: "При проведенні обшуку має право бути присутнім захисник, а також адвокат тієї особи, в приміщенні якого проводиться обшук". Тому в даному випадку має місце порушення прав громадян, щодо яких зараз виробляються певні слідчі дії», - зазначив адвокат.

 

Нагадаємо, 13 березня співробітники ФСБ Росії провели обшук в квартирі кримської журналістки Анни Андрієвської, яка після так званого референдуму про статус півострова залишила Крим і зараз живе в Києві. Сьогодні вранці батьки повідомили їй про візит до них співробітників ФСБ, які вилучили комп'ютер її батька. За її словами, батькові пред'явили рішення Сімферопольського суду, в якому сказано, що стосовно журналістки порушено кримінальну справу за матеріал, в якому нібито містяться заклики до повалення влади в Криму. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2831
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду