До 18 березня – реєстрація на тренінг «Особливості висвітлення у ЗМІ проблем біженців, мігрантів та вимушених переселенців»

6 Березня 2015
3551

До 18 березня – реєстрація на тренінг «Особливості висвітлення у ЗМІ проблем біженців, мігрантів та вимушених переселенців»

3551
До 18 березня – реєстрація на тренінг «Особливості висвітлення у ЗМІ проблем біженців, мігрантів та вимушених переселенців»

9-10 квітня у Харкові відбудеться дводенний тренінг для журналістів на тему «Особливості висвітлення у ЗМІ проблем біженців, мігрантів та вимушених переселенців».

 

Під час заходу його учасники дізнаються:

-Що таке дискримінація і як вона проявляється?

-Яка різниця між поняттями «мігрант», «емігрант», «іммігрант», «біженець», «шукач притулку», «переселенець», «внутрішньо переміщена особа»?

-Яких помилок припускаються українські ЗМІ, висвітлюючи цю проблематику?

«Мова ворожнечі» в українських мас-медіа: які її причини, види, масштаб та наслідки

-Чому слова «нелегал», «нелегальний мігрант» некоректно використовувати?

-Принципи безпеки та приватності: як не нашкодити, висвітлюючи конкретні історії?

-Які нюанси роботи в різних жанрах (репортаж, інтерв'ю, фото) під час роботи з цією тематикою?

-Як за допомогою ЗМІ зменшити стигматизацію?

 

Тренери та експерти заходу: Максим Буткевич, співкоординатор Проекту «Без кордонів» Центру «Соціальна дія»; Яна Салахова, експерт із питань протидії расизму та ксенофобії Міжнародної організації з міграції в Україні; Тетяна Печончик, голова Центру інформації про права людини.

 

До участі запрошуються журналіст(к)и та редактор(к)и центральних і регіональних ЗМІ, а також фрілансер(к)и.

 

Участь у тренінгу є безкоштовною. Учасники заходу забезпечуються проживанням (одна доба), харчуванням, роздатковими матеріалами, також їм відшкодовуються транспортні витрати (проїзд автобусом або поїздом (плацкарт або купе).

 

Для участі потрібно до 18 березня заповнити аплікаційну форму за посиланням: http://goo.gl/dwORW8.

 

У разі виникнення запитань необхідно звертатись до Тетяни Печончик (067-445-95-43, tp@humanrights.org.ua).

 

Організатори заходу - Центр інформації про права людини спільно з Проектом «Без кордонів» Центру «Соціальна дія» під егідою із Коаліцією з протидії дискримінації в Україні за підтримки Європейського Союзу та програми «Права людини і правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження».

 

Захід відбувається в рамках проекту:  «Досягнення рівності: спільний підхід для покращення стану  рівності та недискримінації» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3551
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду