Тетяна Попова: від початку конфлікту на Сході близько 4000 журналістів акредитувалися для роботи в зоні АТО

Тетяна Попова: від початку конфлікту на Сході близько 4000 журналістів акредитувалися для роботи в зоні АТО

28 Лютого 2015
3980

Тетяна Попова: від початку конфлікту на Сході близько 4000 журналістів акредитувалися для роботи в зоні АТО

3980
Тетяна Попова: від початку конфлікту на Сході близько 4000 журналістів акредитувалися для роботи в зоні АТО
Тетяна Попова: від початку конфлікту на Сході близько 4000 журналістів акредитувалися для роботи в зоні АТО

Радник міністра оборони, заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова прокоментувала наказ  командування Збройних сил України від 24 лютого на виконання директиви Генерального штабу щодо обмеження допуску сторонніх осіб, у тому числі неакредитованих працівників ЗМІ та волонтерів, до позицій та об'єктів військових. Також командування заборонило «самовільні» виступи військовослужбовців перед ЗМІ та надання ними інтерв'ю.

 

Як зазначила пані Попова, від початку конфлікту на Сході для роботи в зоні АТО акредитувалися близько 4000 журналістів. «Ми перевіряли, СБУ акредитує представників ЗМІ дуже швидко, протягом одного-двох робочих днів, МОУ друкує прес-карти протягом хвилин, - акцентувала вона. - Тому я не бачу в цьому документі проблем для журналістів. А волонтерам я через Раду волонтерів раджу приєднатися до нашої пропозиції».

 

Також Тетяна Попова розповіла, що кандидатури журналістів, яких мобілізували і які мають звання офіцерів запасу, розглядатимуться для залучення прес-офіцерами в батальонах.

 

Нижче подаємо коментар радника Міноборони й заступника Мінінформполітики повністю:

 

«На сьогоднішній день з початку конфлікту на Сході близько 4000 журналістів акредитувалися для роботи в зоні АТО. Близько 1500 отримали прес-карти АТО, тобто працюють там більш менш регулярно останні 2 місяці і для цього отримали документ, що дозволяє швидко ідентифікуватися і проходити блок-пости і знімати не таємні об'єкти.

В переліку СБУ крім журналістів також є і деякі волонтерські організації. 

 

Ми пропонували додати представників інших волонтерських організацій до переліку тих, кому ми в прес-центрі АТО або в МОУ в Києві будемо видавати карти. Наші прес-офіцери це можуть робити додатково до їх роботи з журналістами. Наскільки я розумію, ці питання на узгоджені в Раді волонтерів (в Юрія Бірюкова).

 

В будь-якому конфлікті під час військових операцій допуски має видавати Служба безпеки, яка перевіряє  бажаючих попасти в зону конфлікту.

 

І я не впевнена, що в деяких російських ЗМІ дійсно працюють журналісти, а не співробітники ФСБ чи ГРУ. А інші журналісти легко можуть виконувати редакційні завдання в зоні АТО. 

 

Ми перевіряли, СБУ акредитує представників ЗМІ дуже швидко, протягом одного-двох робочих днів, МОУ друкує прес-карти протягом хвилин. Тому я не бачу в цьому документі проблем для журналістів. А волонтерам раджу через Раду волонтерів приєднатися до нашої пропозиції.

 

Бо безпека і життя наших хлопців, що виконують завдання на передовій - найважливіше.

 

З приводу надання коментарів тільки офіційними спікерами можу сказати лише одне: спеціалізація праці - це насамперед ознака розвитку суспільства.

 

В МОУ та ГШ не було до кінця 2014 року тренінгів для спікерів. Так, вони вміють воювати, але нажаль не всі можуть зразу стати чудовими спікерами. Тому зараз ми маємо декілька десятків затверджених офіційних спікерів з різних підрозділів.

 

Дуже сподіваюся, що з новою хвилею мобілізації до нас долучаться також деякі професійні журналісти, яких ми призначимо прес-офіцерами в різних батальонах. І вони зможуть якісно виконувати також функцію спікерів.

 

Ми підготували для них близько 40 місць в батальонах і майже половина з них ще не зайнята. Тому, якщо серед читачів «Детектор медіа» є журналісти, яких мобілізували і які мають звання офіцерів запасу, ми будемо раді отримати CV мобілізованих журналістів та зразки робіт на і-мейл: cvmodu@ukr.net»

 

Нагадаємо, заступником міністра інформаційної політики Тетяну Попову Кабінет Міністрів України призначив 4 лютого.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.ukrinform.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3980
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду