Під час теракту у Харкові журналіст Богдан Геньбач отримав струс мозку

Під час теракту у Харкові журналіст Богдан Геньбач отримав струс мозку

24 Лютого 2015
4202

Під час теракту у Харкові журналіст Богдан Геньбач отримав струс мозку

4202
Під час теракту у Харкові журналіст Богдан Геньбач отримав струс мозку
Під час теракту у Харкові журналіст Богдан Геньбач отримав струс мозку

Під час теракту у Харкові, що стався 22 лютого під час мирної ходи на честь вшанування героїв Небесної сотні та річниці Революції Гідності,  професійна техніка врятувала фотокореспондента громадського харківського медіаресурсу «IT Sector Харьков» Богдана Геньбача від поранення. Журналіст отримав струс спинного мозку, повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Як писала «Детектор медіа», під час вибуху у Харкові ледве не отримав поранення фотокореспондент спільноти «IT Sector Харьков». Про це повідомляється на сторінці об'єднання у Twitter. За цими даними, осколок від саморобного вибухового пристрою міг потрапити  фотокору в ділянку печінки, однак його затримала камера.

 

За словами Богдана Геньбача, він йшов в метрах чотирьох попереду колони мітингувальників, коли пролунав вибух. «Я знімав мітинг, присвячений річниці вигнання «непорозуміння», якого ще президентом називали. Захід проводився біля Палацу Спорту недалеко від станції метро Маршала Жукова. Після даного заходу була запланована хода до площі Свободи, яка повністю повторює маршрут річної давнини. О 13.10 колона вишикувалася і почала свій рух. Пройшла 200 метрів, після чого пролунав сильний хлопок. Я йшов метри на чотири попереду від колони і рухався разом з нею, обличчям до неї. Самого вибуху не бачив, але бачив, як вибухом буквально розкидало людей», - розповів журналіст.

 

ІМІ повідомляє, що відразу після вибуху фотокореспондент кинувся допомагати пораненим, а згодом, коли необхідність у цьому відпала, вирішив продовжити зйомку, і побачив, що в об'єктив його фотоапарата прилетів осколок і розбив його.

 

«У цей момент я зрозумів, наскільки мені пощастило, адже фотоапарат висів у мене на правому плечі і якраз закривав область печінки. Цілком реально, що він врятував мене від попадання осколка в мене», - розповів журналіст.

 

Однак фотографу все ж знадобилась медична допомога. «Після вибуху я відчував себе не найкращим чином, і на наступний день відправився до лікаря. Попередній діагноз: струс спинного мозку», - розповів Богдан Геньбач.

 

Нагадаємо, у Харкові 22 лютого під час мирної ходи на честь вшанування героїв Небесної сотні та річниці Революції Гідності пролунав вибух. В результаті теракту в Харкові загинули відомий харківський активіст Ігор Толмачов і підполковник міліції Вадим Рибальченко, який приїхав з міста Первомайська за завданням УВС організовувати супровід мітингу.  Третьою жертвою теракту став 15-річний харківський підліток Данило Дідик, який отримав тяжку черепно-мозкову травми і помер, не приходячи до тями. Вранці 24 лютого від отриманих травм помер прооперований 18-річний студент Харківської Академії міського господарства Микола Мельничук.

 

«Він став четвертим ні в чому не винним харків'янином, що загинув від рук терористичної організації Харківські партизани-терористи», - написав народний депутат Антон Геращенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4202
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду