Чернігівська виконавча служба заявляє, що не тисне на журналіста Ігоря Чайку

Чернігівська виконавча служба заявляє, що не тисне на журналіста Ігоря Чайку

23 Лютого 2015
2720

Чернігівська виконавча служба заявляє, що не тисне на журналіста Ігоря Чайку

2720
Чернігівська виконавча служба заявляє, що не тисне на журналіста Ігоря Чайку
Чернігівська виконавча служба заявляє, що не тисне на журналіста Ігоря Чайку

Деснянський відділ державної виконавчої служби (ВДВС) Чернігівського міського управляння юстиції заявляє, що заява Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) про тиск на чернігівського журналіста Ігоря Чайку не відповідає дійсності і заявляє про дискредитацію служби. Про це повідомляє чернігівське видання «Високий Вал».

 

Виконавча служба повідомляє, що медіапрофспілка не взяла до уваги існування відповідних судових рішень, які підтверджують правомірність дій державного виконавця при виконанні рішення суду, щодо стягнення заборгованості зі сплати аліментів.

 

Деснянський ВДВС також заявляє, що «професійна журналістська діяльність Ігоря Чайки, а саме документальний фільм "Острів Крим. Дежавю", жодним чином не може стосуватись цивільно-правових відносин сторін виконавчого провадження, а тим більше щодо стягнення заборгованості зі сплати аліментів на неповнолітню дитину».

 

На думку представників Чернігівського міського управляння юстиції, дані висловлювання є інформацією, яка не відповідає дійсності і не підтверджена фактами, що дискредитує виконавчу службу, як державний орган.

 

Нагадаємо, Комітет Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) висловив обурення «протизаконним тиском», який вчиняється Деснянським відділом державної виконавчої служби Чернігівського міського управляння юстиції на члена Комітету НМПУ, журналіста та режисера - документаліста Ігоря Чайку.

 

Як розповів у коментарі «Детектор медіа» пан Чайка, судова тяганина триває півтора року. За словами журналіста, колишня дружина звинувачує його в несплаті аліментів на суму понад 86 тис.грн. Ігор Чайка вважає її претензії необґрунтованими і каже, що надав суду документи, що підтверджують сплату коштів. Він переконаний: виконавча служба чинить на нього необґрунтований тиск через його професійну діяльність. Як наголошує НМПУ, вже втретє протягом року держвиконавці без належних правових підстав накладають арешт на майно та рахунок журналіста.

 

Комітет НМПУ вимагав від Міністерства юстиції України та Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України провести ретельну перевірку діяльності Чернігівського обласного управління юстиції та Деснянської ВДВС Чернігівського міського управляння юстиції на предмет дотримання законності при здійсненні виконавчих дій щодо Ігоря Чайки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2720
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду