Журналістів Al Jazeera не просто не пустили в Україну, а депортували

Журналістів Al Jazeera не просто не пустили в Україну, а депортували

19 Лютого 2015
3416

Журналістів Al Jazeera не просто не пустили в Україну, а депортували

3416
Журналістів Al Jazeera не просто не пустили в Україну, а депортували
Журналістів Al Jazeera не просто не пустили в Україну, а депортували

Знімальну групу московського бюро міжнародного арабського телеканалу Al Jazeera не просто не пустили на територію України, а депортували з країни, поставивши відповідні штампи в паспорті. Про це «Детектор медіа» повідомив головний редактор інформаційного порталу UkrPress.net Сафван Джулак, який мав супроводжувати в Україні знімальну групу.

 

За його словами, прикордонники поставили в паспортах членів знімальної групи відповідні штампи про депортацію. Внаслідок цього журналісти тепер мають проблеми з отриманням віз до інших країн.

 

Як писала «Детектор медіа», 16 лютого прикордонники в аеропорту «Бориспіль» не пустили в Україну знімальну групу міжнародного арабського телеканалу Al Jazeera, яка їхала з Москви висвітлювати річницю трагічних подій на майдані Незалежності. До України їхали директор московського бюро Al Jazeera Media Network (у Києві телеканал не має корпункту) Заур Шеож (Zaur Sheozh), продюсер Геннадій Конопльов і оператор Екбал Балаг (Ekbal Balag). Вони є громадянами Російської Федерації.

 

Сафван Джулак, який мав супроводжувати знімальну групу в Україні, звернувся з офіційними запитами до Адміністрації Президента, Служби безпеки України, Міністерства закордонних справ, Державної прикордонної служби і Генеральної прокуратури України з вимогою пояснити, чому їм відмовили у в'їзді та як за таких умов працювати далі. Офіційних пояснень він поки не отримав.

 

«Детектор медіа» також відправила інформаційний запит до Державної прикордонної служби.

 

Тепер до України має приїхати інша знімальна група Al Jazeera висвітлювати річницю трагічний подій на Майдані.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3416
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду