Комісія не знайшла сепаратизму у діях гендиректора КРРТ, але передала матеріали до правоохоронних органів

Комісія не знайшла сепаратизму у діях гендиректора КРРТ, але передала матеріали до правоохоронних органів

18 Лютого 2015
4560

Комісія не знайшла сепаратизму у діях гендиректора КРРТ, але передала матеріали до правоохоронних органів

4560
Комісія не знайшла сепаратизму у діях гендиректора КРРТ, але передала матеріали до правоохоронних органів
Комісія не знайшла сепаратизму у діях гендиректора КРРТ, але передала матеріали до правоохоронних органів

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації заявляє, що міжвідомча комісія, що займається розслідуванням діяльності генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) Олександра Півнюка, не висуває йому звинувачень в сепаратизмі та фінансуванні російських каналів. Про це журналістам на брифінгу розповів голова Держспецзв'язку Володимир Звєрєв, повідомляють «Українські новини».

 

«Півнюку інкримінувалася нібито сепаратистська діяльність та фінансування російських каналів. В результаті роботи комісії одним з висновків стало те, що фактів фінансування саме трансляції російських каналів не підтверджено», - заявив він.

 

За словами Володимира Звєрєва, коли КРРТ оплачував послуги енергорозподільчих компаній, в платіжних квитанціях чітко вказувалося, на яку кількість каналів трансляції йде оплата, і коли в регіоні зменшувалася кількість українських каналів - відповідно і зменшувалася трансляція.

 

Пан Звєрєв також зазначив, що вся трансляція в східному регіоні моніторилася, і результати моніторингу щодня отримували Держспецзв'язку, Служба безпеки України і Кабінет міністрів.

 

За результатами роботи прямих звинувачень Олександру Півнюку комісія не висунула, однак визнала за необхідне передати матеріали до правоохоронних органів.

 

При цьому глава Держспецзв'язку відзначив позитивний вплив пана Півнюка на розвиток КРРТ в цілому. «Я вважаю, що за останні роки в Концерні не було керівника краще, ніж Півнюк. Він зробив дуже багато для того, щоб Концерн ожив. Після попереднього керівництва залишилися борги в розмірі 55 мільйонів гривень. До кінця року концерн погасив практично всі борги», - підкреслив Володимир Звєрєв.

 

Нагадаємо, сьогодні, 18 лютого, голова Держспецзв'язку Володимир Звєрєв повідомив, що генеральний директор Концерну радіозв'язку, радіомовлення і телебачення (КРРТ) Олександр Півнюк вирішив звільнитися з посади за власним бажанням.

 

«Українські новини» уточнюють, посилаючись на голову Держспецзв'язку, що очільник КРРТ вирішив звільнитись після ознайомлення з результатами роботи комісії. Володимир Звєрєв також зазначив, що заява Олександра Півнюка мала бути розглянута Кабміном в середу, 18 лютого, і рішення з цього питання йому ще не відомо.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 16 лютого міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив, що Кабінет міністрів України звільнив генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) Олександра Півнюка. Відповідно, за його словами, в.о. керівника підприємством призначено першого заступника генерального директора Володимира Іщука.

 

На Урядовому порталі така інформація була відсутня. Олександр Півнюк заяву пана Стеця не прокоментував, але уточнив «Детектор медіа», що про таке рішення уряду його не повідомляли.

 

Це була вже друга заява міністра інформаційної політики щодо генерального директора КРРТ. 4 лютого Юрій Стець заявив про рішення уряду відсторонити Олександра Півнюка від посади генерального директора Концерну РРТ, звинувативши його в саботажі відновлення трансляції українських телеканалів та радіостанцій на сході.

 

Одночасно з відстороненням пана Півнюка уряд доручив Нацдержслужбі, Адміністрації Держспецзв'язку разом із Секретаріатом Кабміну, Нацрадою та СБУ в десятиденний термін провести службове розслідування з питань належного виконання гендиректором КРРТ службових обов'язків щодо діяльності філій Концерну на території проведення АТО.

 

У відповідь Держспецзв'язку, в підпорядкуванні якої перебуває КРРТ, повідомила, що Олександр Півнюк юридично залишився генеральним директором КРРТ, а відновлення трансляції українських телеканалів на чотирьох (на даний момент) неконтрольованих Україною РТПС та припинення трансляції ними російських каналів можливі тільки шляхом відновлення контролю над територією, на якій вони розташовані. Також Держспецзв'язку звинуватила Міністерство інформаційної політики в бажанні підпорядкувати КРРТ собі.

 

На час відсторонення пана Півнюка обов'язки гендиректора Концерну РРТ виконував перший заступник гендиректора Володимир Іщук.

 

На думку опитаних «Детектор медіаю» медійних експертів, доки триває боротьба за посаду голови КРРТ, проблема відновлення мовлення на сході країни не вирішується.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4560
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду