У Полтаві журналіста не пустили на нараду голови ОДА (ВІДЕО)

У Полтаві журналіста не пустили на нараду голови ОДА (ВІДЕО)

17 Лютого 2015
3712

У Полтаві журналіста не пустили на нараду голови ОДА (ВІДЕО)

3712
У Полтаві журналіста не пустили на нараду голови ОДА (ВІДЕО)
У Полтаві журналіста не пустили на нараду голови ОДА (ВІДЕО)

16 лютого журналіста «Громадського ТБ.Полтава» Анатолія Мележика не пропустили на апаратну нараду, яку проводив голова Полтавської облдержадміністрації (ОДА) Валерій Головко. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Спочатку працівники Департаменту інформації ОДА і правоохоронці заявили журналісту, що для того, щоб потрапити на апаратну нараду, потрібна акредитація. Потім визнати, що акредитація не є обов'язковою. Крім того співробітники адміністрації посилалися на усне розпорядження свого керівництва.

 

На сайті «Громадського ТБ. Полтава» опубліковане відео інциденту.

 

«Згодом співробітники Департаменту інформації повідомили журналісту, що акредитація не потрібна і на апаратну нараду вхід вільний. Пояснити дії працівників міліції чиновники не змогли, натомість запропонували журналісту надати відео з апаратної наради», - пише видання «Репортер».

 

Як відомо, згідно ст. 26 Закону України «Про інформацію», акредитація проводиться «з метою створення сприятливих умов для здійснення журналістами, працівниками засобів масової інформації професійної діяльності».

 

 

Нагадаємо, у січні представників чернігівських ЗМІ не пустили на розширену нараду, де розглядався проект обласного бюджету на 2015 рік та прогноз обласного бюджету.

 

24 січня журналістам не дозволили бути присутніми на другій частині наради щодо мобілізації, яка відбувалась в Івано-Франківській облдержадміністрації.

 

У лютому мер міста Дубна на Рівненщині Василь Антонюк запропонував давати дозвіл на присутність на сесії Дубенської міської ради лише тих журналістам, які попередньо акредитувалися та мають посвідчення засобу масової інформації, що є порушенням закону.

 

6 лютого на апаратну нараду в Чернівецькій ОДА, де керівникам районів та виконавчих органів представили нового голову облдержадміністрації Олександра Фищука, запросили тільки журналістів телевізійних каналів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3712
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду