У Польщі одним з переможців журналістського конкурсу став Павєл Боболович, який зняв «Атаку "Беркуту"»

У Польщі одним з переможців журналістського конкурсу став Павєл Боболович, який зняв «Атаку "Беркуту"»

2 Лютого 2015
5827

У Польщі одним з переможців журналістського конкурсу став Павєл Боболович, який зняв «Атаку "Беркуту"»

5827
У Польщі одним з переможців журналістського конкурсу став Павєл Боболович, який зняв «Атаку "Беркуту"»
У Польщі одним з переможців журналістського конкурсу став Павєл Боболович, який зняв «Атаку "Беркуту"»

Асоціація польських журналістів підбила підсумки журналістського конкурсу робіт 2014-го року. Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

Церемонія нагородження відбулася 30 січня у Варшаві (Польща) у Будинку преси.

 

Переможцем конкурсу на найкраще висвітлення міжнародної тематики у 2014-му році став журналіст Павєл Боболович. Його відзначено, зокрема, за телепрограму «Атака "Беркуту "», відзняту у Києві минулого року.

 

Павєл Боболович активно висвітлював події Майдану, а нині готує матеріали з передової українських військ на Луганщині. Нагороду за нього отримав син Пьотр. Він зачитав зі сцени останнє оновлення сторінки батька у мережі Facebook  в якому той саме описував загострення напруги на передовій у Луганській області: «Зараз тут іде війна за правду. Хоч і надзвичайно складно уявити, що одна країна може воювати з іншою у 21-му сторіччі».

 

Також польським колегам показали фрагменти телесюжету про атаки «Беркуту» у центрі Києва, що проходили рік тому.

 

Присутній на церемонії у Варшаві перший секретар Національної Спілки журналістів України Сергій Томіленко відзначив, що Павєл Боболович, який активно працює в усіх гарячих точках України є прикладом професійності для українських колег.

 

Представники Асоціації польських журналістів висловили подив щодо гострих і образливих коментарів генерального директора Національної телекомпанії (НТКУ) Зураба Аласанії на адресу Павла Боболовича. Нагадаємо, польський журналіст запитав у представників Першого національного, чи прозвучить у новорічній програмі українська пісня. У відповідь генеральний директор НТКУ звинуватив його у поверховості та належності до п'ятої колони. Пізніше на своїй сторінці у Facebook пан Аласанія вибачився за свій емоційний коментар. Заступник президента Асоціації польських журналістів, директор телеканалу «Белсат» Агнешка Ромашевська-Гужи назвала звинувачення Зураба Аласанії абсурдними.

 

Також було вручено нагороди українським журналістам-переможцям польсько-українського творчого конкурсу, який третій рік поспіль проводять Асоціація польських журналістів, Національна спілка журналістів України (НСЖУ) і Незалажена медіапрофспілка України (НМПУ). Як повідомляла «Детектор медіа», цього року перемогу здобули українські журналісти Сергій Андрушко, Катерина Каплюк і Володимир Торбіч.

 

Нагадаємо, польську премію «Журналіст року»-2014 здобув кореспондент видання Gazeta Wyborcza Пьотр Андрусечко, який висвітлює події на Донбасі. Влітку військового репортера затримували терористи із ДНР.

 

«Детектор медіа»

Фото - Максима Лісового

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5827
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду