detector.media
02.02.2015 13:19
У Польщі одним з переможців журналістського конкурсу став Павєл Боболович, який зняв «Атаку "Беркуту"»
У Польщі одним з переможців журналістського конкурсу став Павєл Боболович, який зняв «Атаку "Беркуту"»

Асоціація польських журналістів підбила підсумки журналістського конкурсу робіт 2014-го року. Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

Церемонія нагородження відбулася 30 січня у Варшаві (Польща) у Будинку преси.

 

Переможцем конкурсу на найкраще висвітлення міжнародної тематики у 2014-му році став журналіст Павєл Боболович. Його відзначено, зокрема, за телепрограму «Атака "Беркуту "», відзняту у Києві минулого року.

 

Павєл Боболович активно висвітлював події Майдану, а нині готує матеріали з передової українських військ на Луганщині. Нагороду за нього отримав син Пьотр. Він зачитав зі сцени останнє оновлення сторінки батька у мережі Facebook  в якому той саме описував загострення напруги на передовій у Луганській області: «Зараз тут іде війна за правду. Хоч і надзвичайно складно уявити, що одна країна може воювати з іншою у 21-му сторіччі».

 

Також польським колегам показали фрагменти телесюжету про атаки «Беркуту» у центрі Києва, що проходили рік тому.

 

Присутній на церемонії у Варшаві перший секретар Національної Спілки журналістів України Сергій Томіленко відзначив, що Павєл Боболович, який активно працює в усіх гарячих точках України є прикладом професійності для українських колег.

 

Представники Асоціації польських журналістів висловили подив щодо гострих і образливих коментарів генерального директора Національної телекомпанії (НТКУ) Зураба Аласанії на адресу Павла Боболовича. Нагадаємо, польський журналіст запитав у представників Першого національного, чи прозвучить у новорічній програмі українська пісня. У відповідь генеральний директор НТКУ звинуватив його у поверховості та належності до п'ятої колони. Пізніше на своїй сторінці у Facebook пан Аласанія вибачився за свій емоційний коментар. Заступник президента Асоціації польських журналістів, директор телеканалу «Белсат» Агнешка Ромашевська-Гужи назвала звинувачення Зураба Аласанії абсурдними.

 

Також було вручено нагороди українським журналістам-переможцям польсько-українського творчого конкурсу, який третій рік поспіль проводять Асоціація польських журналістів, Національна спілка журналістів України (НСЖУ) і Незалажена медіапрофспілка України (НМПУ). Як повідомляла «Детектор медіа», цього року перемогу здобули українські журналісти Сергій Андрушко, Катерина Каплюк і Володимир Торбіч.

 

Нагадаємо, польську премію «Журналіст року»-2014 здобув кореспондент видання Gazeta Wyborcza Пьотр Андрусечко, який висвітлює події на Донбасі. Влітку військового репортера затримували терористи із ДНР.

 

«Детектор медіа»

Фото - Максима Лісового

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY