Харківські міліціонери, які напали на журналістів, відсторонені. За версією міліції, журналісти «вчинили конфлікт»

Харківські міліціонери, які напали на журналістів, відсторонені. За версією міліції, журналісти «вчинили конфлікт»

30 Січня 2015
5087

Харківські міліціонери, які напали на журналістів, відсторонені. За версією міліції, журналісти «вчинили конфлікт»

5087
Харківські міліціонери, які напали на журналістів, відсторонені. За версією міліції, журналісти «вчинили конфлікт»
Харківські міліціонери, які напали на журналістів, відсторонені. За версією міліції, журналісти «вчинили конфлікт»

Харківська міліція проводить службову перевірку за фактом інциденту між представниками міліції та журналістами «Громадського телебачення» на блок-посту біля Харкова. Міліціонерів, які несли службу на блок-посту, відсторонено від виконання службових обов'язків на час з'ясування всіх обставин події. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Харківській області.

 

«Розгляд інциденту між правоохоронцями та представниками ЗМІ знаходиться на особистому контролі начальника обласного ГУМВС Анатолія Дмитрієва. На час з'ясування усіх обставин події за наказом начальника ГУМВС працівники міліції, які несли службу на блок-посту, відсторонені від виконання службових обов'язків. Якщо неправомірність їх дій знайде своє підтвердження, вони негайно будуть звільнені з органів внутрішніх справ», - йдеться в повідомленні.

 

У той час, як журналісти Настя Станко і Костянтин Реуцький заявили про напад і неправомірні дії колишніх харківських «беркутівців», у міліції стверджують, що це представники «Громадського ТБ» «вчинили конфлікт із правоохоронцями під час огляду їх автівки на виїзді з міста Харкова, що має реєстрації Луганського регіону».

 

За повідомленням міліції, 29 січня пізно ввечері представники мас-медіа на легковому автомобілі іноземного виробництва з державними номерними знаками Луганської області були зупинені на блок-посту ДПС ДАІ «Пісочин» для перевірки. «На відповідь законним вимогам працівників міліції водій транспортного засобу заявив правоохоронцям таку фразу «Ви займаєтеся перевіркою нашої автівки, тому що вам нічим більше зайнятися». Інцидент стався, коли водій автомобіля намагався дістати щось із кишені, на що співробітники міліції швидко відреагували, блокувавши його рух», - йдеться в повідомленні.

 

У міліції стверджують, що Костянтин Реуцький сам упав на землю, хоча журналісти Настя Станко і Павел Пеньонжек, які були свідками інциденту, повідомили, що пана Реуцького скрутили і кинули на землю. «Чоловік розцінив дії правоохоронців, як напад на нього та впав на землю, на що працівники міліції зробили спробу підняти його та надати необхідну допомогу», - йдеться в повідомленні міліції.

 

«З огляду на даний факт, журналісти вирішили вчинити конфліктну ситуацію, вступили з правоохоронцями в суперечку та звинуватили їх в нанесенні тілесних ушкоджень та неправомірних діях. Працівники міліції терміново викликали на місце події медиків швидкої невідкладної допомоги та експертів-криміналістів, які не виявили у заявників ніяких травм. Від надання медичної допомоги та госпіталізації вони відмовилися», - повідомляє відділ зв'язків з громадськістю харківської міліції.

 

На місці події працюють співробітники слідчо-оперативної групи, які опитують свідків, у присутності громадськості оглядають транспортний засіб та проводять інші першочергові дії.

 

«Наразі за вказаним фактом за особистим дорученням очільника обласного главку міліції проводиться службова перевірка. Хід її здійснення знаходиться на особливому контролі генерал-майора міліції Анатолія Дмитрієва. За його словами, діям правоохоронців буде дана чітка та кваліфікована правова оцінка», - повідомили в міліції.

 

Нагадаємо: за словами Насті Станко, міліціонери «певні, що їм нічого не буде, "бо не було ж і за майдан нічого" - це цитата».

 

Міліція обіцяє ретельно проаналізувати та опрацювати записи з камер відеоспостереження, якими оснащений блок-пост «Пісочин». Міліція також звертається з проханням до усіх учасників дорожнього руху, які прямували в нічний час по цій ділянці автошляху, та стали свідками цієї події або зафіксували її на автомобільний відеореєстратор, звертатися з даною інформацією до правоохоронних органів для більш об'єктивної оцінки дій міліції. Результати службової перевірки обіцяють довести до відома громадськості.

 

За даними міліції, працівники правоохоронних органів Харківської області, яка межує з регіонами АТО, наділені особливими повноваженнями та мають право здійснювати ретельний огляд транспорту та особистих речей, щоб не допустити перевезення зброї і вибухівки, запобігти вчиненню терористичних актів.

 

«Правоохоронці вкотре акцентують увагу на тому, що будь-які провокації, що вчиняються останнім часом на блок-постах окремими громадянами, несуть в собі певну загрозу для суспільства та заважають силовикам здійснювати свої службові завдання. В цей складний для країни час громадськість повинна об'єднати свої зусилля з правоохоронними органами та ставитися з порозумінням до дій міліції заради спільної справи - збереження миру та спокою на Харківщині», - йдеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, 29 січня на одному з харківських постів ДАІ на групу, у якій були журналісти і правозахисник, напали міліціонери. Активіст Луганського Євромайдану, голова правління ГО «Правозахисний центр "Поступ"», журналіст інтернет-видання informator.lg.ua і «Громадського ТБ», який висвітлює події в зоні проведення АТО, Костянтин Реуцький був побитий екс-беркутівцями, співробітниками МВС.

 

У пана Реуцького вилучили фотоапарат, з допомогою якого він знімав відеорепортажі в Дебальцевому, Попасній, Маріуполі, також на камері можуть бути зафіксовані деталі злочину працівників МВС. Згодом камеру підкинули назад у машину, але без карти пам'яті.

 

Свідками нападу були журналістка «Громадського ТБ» Настя Станко, яку міліціонери штовхали, та журналіст польського видання «Критика політична» Павел Пеньонжек, які й повідомили про інцидент. Зі слів пані Станко, їх затримали прапорщики міліції на прізвища Ріяко, Костюк і Гончаренко.

 

Костянтин Реуцький звернувся о міліції із заявою про напад.

 

Незалежна медіа-профспілка України вважає ганебним побиття Костянтина Реуцького міліцією та вимагає розслідувати інцидент.

 

У п'ятницю, 30 січня, о 14.00 під будівлею Міністерства внутрішніх справ у Києві на вул. Богомольця, 10 правозахисники планують провести акцію протесту з вимогою притягнути до відповідальності міліціонерів, які вчинили напад на журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5087
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ГАНЬБА СТАНКО!
3367 дн. тому
Закон має бути однаковим для всіх, і якась Станко з нього не виключення! А перед тим, як щось вимагати, треба припинити брехати. Реуцький - не журналіст! ПОРА ЗРОЗУМІТИ НМПУ та СТАНКО - БРЕШУТЬ! А далі, уявляю собі картину сьогоднішнього дня (згідно з вимогами Станко й злочинців від НМПУ): їдуть з зони АТО на джипі з тоньованими стеклами терористи, везуть з собою зброю та вибухівку для терактів в українських містах. Машину зупиняють на блок-посту, а з машини з темряви висовує морду якась {CENSORED} й каже: А я - Станко, типу, журналістка! То що, її тепер, всупереч рішень РНБО не можна перевіряти?!! Чи треба, ризикуючи життям своїм й своїх бійців вести з якимось чуваком , з призвищем, накштал кримінального погонялава, вести діалоги й пропустити без перевірки? То взавтра, з таким успіхом, слід чекати терактів в українських місцях. І що та Станко якась особлива, чи накази, рішення РНБО, Президента, силових відомств її персонально не стосуються? Навіть Герої війни, бійці батальонів, перетинаючи зони АТО, та певні пункти без усіляких умов проходять такі перевірки! Це є, в тому числі, вимогою РНБО! Відмова - привід для застосування сили співробітниками на блок-постах! Тому пані Станко нехай запхне {CENSORED}, бо бійці на відео/фото вище виконують свій прямий обов'язок у повній відповідності до рішень РНБО, Кабміну, Президента. Якщо пані Станко не в курсі цього, то це її проблеми. А доки пані Станко - не Мерелін Монро й не Пугачова, щоб її всі знали в обличчя. І тому ні чим не відрізняється від середньо-статистичних сепаратистів. Тому є наказ і міліціянти його виконали. В стані "особливого стану" й рішень РНБО ніхто не буде ризикувати своїм життям, життям людей навколо, вступаючи в непотрібні діалоги з якоюсь невідомою нахабною {CENSORED}! Станко та два покидьки разом з нею мали без усіляких розмов й суперечок надати на догляд свій транспортний засіб і речі! Вона ні чим не відрізняється від тисяч простих громадян, що через події в країні, через небезпеку проходять такі огляди на блок-постах, тим більш перетинаючи зони, прямо вказані рішенням РНБО! Тому через якусь ......- Станко ніхто не буде ризикувати! Це може коштувати як життя бійців ,так і десятків мирних громадян! СТАНКО - ГАНЬБА! СТАНКО- ГАНЬБА! СТАНКО - ГАНЬБА!
Умка
3367 дн. тому
ну ждите сегодня наплыв "туристов" из зоны АТО с журналистскими удостоверениями (хотя тот же Реуцкий - фамилия, как уголовное погонялово, журналистом не является! Опять очередное Станковское вранье!!!), которые будут оскорблять работников на блок-постах и тыкать им в лицо удостоверения с воплями "я- Станко! решения СНБО, Президента, парламента меня не касаются! Я - Станко, мой черный джип с тонированными стеклами и какими-то мужиками внутри досматривать теперь нельзя, потому что я - Станко!" Послезавтра, с таким успехом, ждите терактов в Киеве. Потому что какое-то ублюдочное Станко не будет нормально досмотрено при пересечении зоны АТО! А реально не работники должны быть отстранены ,а к уголовной ответственности, тем более в режиме "особливого стану" в стране , за неповиновения сотрудникам милиции при исполнении, в т.ч. решений СНБО, должна быть привлечена Станко и её два кореша! ПОЗОР СТАНКО! Подлая лживая курица теперь ставит в опасность жизни мирных граждан многомилионной страны! Ведь каждую Станко не могут знать на блок-постах! Тысячи людей проходят проверку, включая Героев АТО, а для Станко надо исключение? ПОЗОР ЛЖИВОЙ КУРИЦЕ СТАНКО! ЗАКОН ОДИНАКОВ ДЛЯ ВСЕХ! СТАНКО, широко известная лишь в особо узких кругах, НЕ ИСКЛЮЧЕНИЕ ИЗ ЗАКОНА! СТАНКО- ПОЗОР!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду