Суд  лишив під вартою підозрюваних у спробі підриву Будинку друку у Запоріжжі

Суд лишив під вартою підозрюваних у спробі підриву Будинку друку у Запоріжжі

19 Січня 2015
3099

Суд лишив під вартою підозрюваних у спробі підриву Будинку друку у Запоріжжі

3099
Суд  лишив під вартою підозрюваних у спробі підриву Будинку друку у Запоріжжі
Суд  лишив під вартою підозрюваних у спробі підриву Будинку друку у Запоріжжі

15 січня у Жовтневому районному суді Запоріжжя на засіданні у справі про замах на теракт у Будинку друку колегія суддів під головуванням Віктора Татаринова прийняла рішення про продовження перебування в слідчому ізоляторі підозрюваних. Про це повідомляє запорізька газета «МИГ».

 

Нагадаємо, у липні прокуратура Запорізької області повідомила про підозру у скоєнні замаху на вчинення терористичного акту (ч.2 ст.258 КК України) чотирьом мешканцям міста Запоріжжя, яких затримали при спробі підриву Будинку друку, де знаходить редакція газети «Миг».

 

«Як встановило досудове розслідування, 13 липня 2014 року радикально налаштовані жителі Запоріжжя, намагаючись завдати майнової шкоди ТОВ "Газета "МИГ" і з метою залякування журналістів газети, підготували піротехнічну салютну установку та саморобний керований вибуховий пристрій, які розмістили у внутрішньому дворі Будинку друку, де розміщується редакція, і направили у вікна "МИГа". Завдяки оперативним діям працівників СБУ, діям зловмисників вдалося запобігти, а самих "підривників" затримати на місці злочину разом з пакетами, де знаходилися вибухові приналежності», - пише видання.

 

Підозрюваним загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, передбачених ч.3 ст.15, ч.2 ст.258 КК України («Незакінчений замах на терористичний акт з метою порушення громадського порядку та залякування населення шляхом вчинення вибуху, а також підпалу приміщення для створення небезпеки для життя, здоров'я людини і заподіяння значної майнової шкоди»).

 

Натомість адвокат одного з підсудних Ірина Мініна заявила, що склад злочину стороною обвинувачення не доведений.

 

Наступне судове засідання заплановано на 27 січня.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 3 грудня в Жовтневому райсуді Запоріжжя розпочався судовий розгляд резонансного кримінального провадження за обвинуваченням трьох місцевих мешканців у скоєнні замаху на вчинення терористичного акту.

 

«Детектор медіа»

Фото - газета «МИГ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3099
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду