16 січня – лекція Отара Довженка «Що війна робить із медіа, що медіа роблять із нами»

12 Січня 2015
3643

16 січня – лекція Отара Довженка «Що війна робить із медіа, що медіа роблять із нами»

3643
16 січня – лекція Отара Довженка «Що війна робить із медіа, що медіа роблять із нами»

Фундація «Центр сучасного мистецтва» (CSM) запрошує на лекцію Отара Довженка «Що війна робить із медіа, що медіа роблять із нами».

 

Лекція відбудеться 16 січня, в п'ятницю, о 19:00 в арт-просторі Mezzanine, Closer, 3-й поверх, вул. Нижньоюрківська, 31.

 

«Для більшості українців війна на Донбасі ніколи не виходила за межі телевізійної картинки та газетних шпальт. Як нова реальність впливає на їхню свідомість, хто й навіщо намагається модерувати цей вплив? Які технології справжньої інформаційної війни діють у нашому інформаційному просторі, й чи можна від них захиститися? Пропаганда - це добре чи погано, і хто повинен нею займатися? Чи виправдовує війна втручання держави у медіа? Що може зробити «диванна сотня» в інформаційному просторі?» - йдеться в анонсі лекції.

 

Отар Довженко - український журналіст, медіакритик, письменник. Викладач Школи журналістики Українського католицького університету, медіаексперт. У 2006-2011 роках - заступник шеф-редактора групи видань «Детектор медіа»; головний редактор сайту «Детектор медіа». У 2010-2011 роках - керівник проекту «Медіаграмотність» (MediaSapiens). Автор понад 200 медіакритичних публікацій, упорядник видання «Джинсова свобода» (ГО «Детектор медіа»). Коло інтересів - якість новин, журналістські стандарти, нові медіа.

 

Для участі в лекції необхідно заповнити реєстраційну форму.

 

Лекція відбудеться в рамках дискусійної складової проекту CSM «Культура. Завтра».

 

Проект «Культура. Завтра» покликаний публічно обговорювати складні теми й спільно працювати над стратегіями розвитку культури. Його мета - запозиціонувати культуру як один із найголовніших інструментів для вирішення болючих і конфліктних питань, які виникли в суспільстві в результаті революційно-воєнних подій 2013-2014 років. Дискусії, лекції та круглі столи відбуватимуться двічі на місяць за участі культурних менеджерів, митців, журналістів і філософів з України, Білорусі, Туреччини, Росії, Грузії, Сербії та інших країн.

 

Проект «Культура. Завтра» підтримано Фондом Принца Клауса та програмою грантів «і3» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3643
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду