Невідомі пограбували квартиру видавця газети «Метро плюс», а в редакцію газети навідалися представники СБУ

Невідомі пограбували квартиру видавця газети «Метро плюс», а в редакцію газети навідалися представники СБУ

29 Грудня 2014
4037

Невідомі пограбували квартиру видавця газети «Метро плюс», а в редакцію газети навідалися представники СБУ

4037
Невідомі пограбували квартиру видавця газети «Метро плюс», а в редакцію газети навідалися представники СБУ
Невідомі пограбували квартиру видавця газети «Метро плюс», а в редакцію газети навідалися представники СБУ

У п'ятницю, 26 грудня, до офісу газети «Метро плюс» завітали два представники Служби безпеки України, які шукали іншу юридичну особу. Того ж дня невідомі зловмисники пограбували квартиру видавця газети «Метро плюс» Віталія Усенка. Про це «Детектор медіа» повідомив сам Віталій Усенко.

 

За його словами, 26 грудня до офісу газети «Метро плюс» у Києві на бульварі Дружби народів, 28а прийшли два співробітники Дніпропетровського обласного СБУ з формальним приводом - пошук юридичної особи, що зареєстрована за тією самою адресою, що й редакція «Метро плюс». Вони шукали ТОВ «Формула профіт». Чому саме дніпропетровське СБУ прийшло до київського офісу, пан Усенко не знає.

 

«Оскільки в разі недопуску нам натякнули на обшук, я пішов назустріч та надав свідчення, що ніяких інших підприємств я за цією адресою ніколи не бачив», - повідомив пан Усенко.

 

За даними єдиного державного реєстру, компанії дійсно зареєстровані практично за однаковою адресою: ТОВ «Метро плюс» - Київ, бульвар Дружби народів, будинок 28 А, офіс 1; ТОВ «Формула профіт» - Київ, бульвар Дружби народів, будинок 28-А, Н/П 6, офіс 1.

 

Віталій Усенко також повідомив, що того ж дня хтось пограбував його квартиру на Оболоні, вчинивши там розгардіяш. «Приблизно в той самий час хтось проник у мою квартиру на Оболоні та перевернув у ній все догори дригом. Все обставлено так, наче грабіжники навіжені, бо купу техніки вони не забрали, вкравши лише здоровезний телевізор та аксесуари дружини (сумка Donna Karan New York, окуляри Armani та валізу для подорожей). Судячи з побаченого я можу зробити лише один висновок - грабіжники щось дуже настирливо шукали», - розповів пан Усенко.

 

Дружина пана Усенка звернулася до міліції, де зареєстрували її заяву. Справу веде Оболонський районний відділ внутрішніх справ.

 

Віталій Усенко вважає, що ці дві ситуації не є збігом і пов'язує їх зі своєю професійною діяльністю. «Чому я пов'язую це з професійними питаннями? Дуже багато збігів як для тижня, на якому я активно зайнявся розслідуванням діяльності комунальної газети "Хрещатик". До речі в п'ятницю ми домовлялися зустрітись з виконувачем обов'язків головного редактора Максимом Філіповим. Весь четвер він всіляко намагався переконати мене у чистоті своїх намірів, а я казав, що знайшов факти завищених тарифів», - стверджує пан Усенко.

 

Надалі він планує контролювати рух своєї справи та довести до кінця розслідування комунальної щодо комунальної газети «Хрещатик».

 

«Детектор медіа» звернулася до в. о. головного редактора газети «Хрещатик» Максима Філіппова. Він підтвердив, що планував зустрітися з Віталієм Усенко. «Але він не зателефонував, хоча я був на місці, я завжди в редакції», - зауважив пан Філіппов.

 

Максим Філіппов несерйозно сприймає те розслідування Віталієм Усенком діяльності комунальної газети. «Які там розслідування? Ми завжди, кожного року просимо кошти, але ще жодного разу нам ніхто їх не надавав за чотири роки, скільки я працюю», - сказав він.

 

«Його зачепили наші відповіді на депутатські запити. Я йому кажу: якщо хочеш - приходь. А він мене у Фейсбуці брудом обливає», - додав в. о. головреда «Хрещатика».

 

За словами пана Філіппова, Віталія Усенка обурили оприлюднені газетою «Хрещатик» розрахунки вартості безкоштовного розповсюдження «Хрещатика». Як відомо, газета «Метро плюс», яку видає Віталій Усенко, розповсюджується в Києві безкоштовно.

 

«Депутат Київради Павло Тарасюк написав запит до газети «Хрещатик» щодо безкоштовного розповсюдження газети біля станцій метро і щодо безкоштовної передплати малозабезпечених верств населення. Ми дали відповідь депутату, що це можна зробити, але коштує це стільки-то, - розповів Максим Філіппов. - Віталія Усенка наші розрахунки обурили, він стверджує, що може дешевше розповсюдити і надрукувати. Але я дійсно знаю, що розповсюдити по всіх малозабезпечених, у кожну скриньку покласти дешевше неможливо, бо «Укрпошта» в нас монополіст. А ми ж комунальне підприємство, ми маємо працювати тільки з державними компаніями. Очевидно, він хоче якусь свою компанію залучити».

 

Припущення Віталія Усенка про зв'язок між його розслідуванням діяльності «Хрещатика» і візитом СБУ та пограбуванням квартири Максим Філіппов називає «повним брєдом».

 

За даними видання «Свідомо», депутат Київради Павло Тарасюк, спираючись на розрахунки газети «Хрещатик», попросив виділити з бюджету Києва на 2015 рік 11 мільйонів 756 тисяч 531 гривню на газету «Хрещатик».

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4037
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду