Помер гендиректор «Зеонбуду» Віктор Галич

Помер гендиректор «Зеонбуду» Віктор Галич

26 Грудня 2014
7359

Помер гендиректор «Зеонбуду» Віктор Галич

7359
Помер гендиректор «Зеонбуду» Віктор Галич
Помер гендиректор «Зеонбуду» Віктор Галич

У ніч на 25 грудня на 68-му році життя після тривалої важкої хвороби пішов із життя Віктор Галич - відомий фахівець із телевізійного мовлення, генеральний директор провайдера цифрового ефірного телебачення ТОВ «Зеонбуд». Сьогодні, 26 грудня, Віктора Миколайовича поховали на кладовищі в селі Петрівському під Києвом, де він жив. Про це «Детектор медіа» розповів колега і друг пана Галича, директор Інституту електроніки та зв'язку, академік Теодор Наритник.

 

Віктор Галич народився 3 липня 1947 року в Донецькій області в родині працівників локомотивного депо. В 1964 році закінчив школу із золотою медаллю та вступив на радіотехнічний факультет Київського державного університету імені Тараса Шевченка. Після завершення навчання два роки служив в армії.

 

Працював на науково-дослідному заводі «Сатурн», в одному з науково-дослідних інститутів Академії наук. Згодом працював технічним директором Інституту електроніки та зв'язку. Був генеральним директором ЗАТ «МІТРІС». Звідти перейшов працювати до Юрія Мороко (нині народного депутата) технічним директором компанії «ММДС-Україна». Був також технічним директором провайдера цифрового ефірного телебачення стандарту DVB-H «Етер», звідки в травні 2011 року прийшов на посаду генерального директора ТОВ «Зеонбуд» - провайдера цифрового ефірного телебачення стандарту DVB-T2.

 

Віктор Галич відомий телекомунікаційній спільноті як учений і винахідник. Він один з творців МІТРІС (мікрохвильової інтегрованої телерадіоінформаційної системи) - системи багатоканального ефірного мовлення у високочастотному діапазоні. Брав участь у розбудові цифрового ефірного телебачення. Мав низку патентів, був співавтором багатьох наукових праць. Також Віктор Галич написав низку статей для «Детектор медіа» про діяльність «Зеонбуду», реагуючи на публікації в ЗМІ.

 

«Віктор Миколайович був глибоко віруючою людиною, завжди допомагав людям, багатьом знаходив роботу. Він був великим патріотом України, відстоював інтереси нашої країни, де б він не був», - розповів Теодор Наритник.

 

Протягом останнього року Віктор Галич тяжко хворів, переніс у Німеччині три операції з видалення пухлини в мозку, але так і не зміг подолати хворобу.

 

26 грудня колеги, друзі та рідні попрощалися з Віктором Миколайовичем, на похоронах був присутній і народний депутат Юрій Мороко.

 

Редакція «Детектор медіа» висловлює співчуття родині Віктора Галича - дружині Ніні Олександрівні та сину Тарасу, всім друзям і колегам. Вічна йому пам'ять!

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7359
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду